“İsrail”, Vahşi Yüzünü Ortaya Koyan TikTok Paylaşımlarından Rahatsız
06 Şubat 2024

“İsrail”, Vahşi Yüzünü Ortaya Koyan TikTok Paylaşımlarından Rahatsız

Köklü Değişim Medya

“İsrail” Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, “İsrail” karşıtı içeriğin hızla arttığı bir dönemde TikTok yetkilileriyle bir araya geldi.

“İsrail” Cumhurbaşkanı Isaac Herzog bugün, 7 Ekim’den bu yana platformda “İsrail” karşıtı içeriğin çoğalmasını görüşmek üzere Çin'in sahibi olduğu sosyal medya devi TikTok'un üst düzey yetkilileriyle Kudüs'te bir araya geldi.

Herzog, TikTok'un Amerika Kıtası Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Michael Beckerman ve TikTok Hükümet İlişkileri ve Avrupa Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Theo Bertram'ı Kudüs'teki ofisinde ağırladı. Ofisi, özellikle Hamas'la savaşın başlangıcından bu yana “İsrail” karşıtı nefretin tüm platformda yayıldığını belirtti.

Herzog, şöyle konuştu: "‘Yalanlarla’ ve nefretle bulduğumuz her yerde mücadele etmeliyiz. Sokaklarda ve çevrimiçi olarak sosyal ağlarda, dünya çapında gelecek nesilleri manipülasyonun olumsuz etkilerinden korumak için”

Herzog, 7 Ekim’den bu yana “İsrail” karşıtı nefretin tüm platformda yayıldığını da belirtti.

İşgalci “İsrail”, Gazze’deki vahşi katliamlarının sosyal medya platformlarında paylaşılarak gerçek yüzünün ifşa olmasından rahatsız. “İsrail” dünyanın bu gerçekleri öğrenmemesi için Filistin’de yüzlerce gazeteciyi katletti ya da tehditle bölgeden uzaklaştırdı.

“İsrail”in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden medya çalışanı sayısı Ocak ayı raporuna göre 112'ye ulaştı.

“İsrail”, bu çirkinliği örtebilmek için sosyal medya platformlarına sansür çağrısında bulunuyor.