“İsrail”, Şam'ın Merkezindeki İran Karargahını Vurdu: 5 ölü
20 Şubat 2023

“İsrail”, Şam'ın Merkezindeki İran Karargahını Vurdu: 5 ölü

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”, Şam’ın merkezinde bulunan bir İran karargahını hedef aldığı hava saldırısında 5 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Esed rejimine bağlı ajansın haberinde, “Pazar günü ‘İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki yerleşim bölgelerini hedef aldığı hava saldırılarında en az beş kişi öldü, 15 kişi yaralandı” detayı paylaşıldı.

Esed rejimi ile bir alıp veremediği olmadığını daha önce beyan eden “İsrail”in Şam'ın merkezindeki bir binaya düzenlediği roket saldırısında yoğun nüfuslu bölgede çok sayıda bina hasar gördü.

Füzeler, İran'ın etrafına üsler kurduğu bir güvenlik kompleksinin yakınına isabet ettiği istihbarat kaynakları tarafından açıklandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, ülke genelinde 5.800'den fazla kişinin ölümüne yol açan 6 Şubat depreminden iki haftadan kısa bir süre sonra gerçekleşen saldırının insanlığa karşı bir suç olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Oysa Esed rejimi de 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminden hemen sonra afetten etkilenen Suriye halkını bombalamaya başlamıştı. Esed rejimi, 11 yıldır sürdürdüğü katliamlarda Rusya ve İran'ın da desteği ille 1 milyona yakın Müslümanı katletti.

“İsrail” saldırısının belirli bir kişiyi hedef alıp almadığı henüz netlik kazanmadı. Ancak iki Batılı istihbarat kaynağı, hedefin İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu tarafından kullanılan binadaki bir lojistik merkezi olduğunu söyledi.

İran ve “İsrail” karşılıklı sözde düşmanlık söylemleri ile birbirlerini ayakta tutan iki rejim olarak dikkat çekiyor. “İsrail” sürekli Suriye’de bulunan İran karargahlarını hedef alırken ve İran sınırları içinde suikastler düzenlerken, Tahran rejimi karşılık olarak boş tehditler savurup, halkı teskin etmeye çalışıyor.

“'İsrail', Esed Rejiminin Suriye’deki Varlığına Karşı Değil”

Esed rejimi ile de bir düşmanlığı olmayan “İsrail” bu gerçeği daha önce açıklık getirmişti.

2018 yılında Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen “İsrail” Başbakanı Netanyahu, “İsrail, Esed rejiminin Suriye’deki varlığına karşı değil” açıklamasında bulunmuştu.

Netanyahu, 40 yılı aşkın süredir işgal altında tuttukları Golan Tepeleri’ne Esed rejimi tarafından tek mermi atılmadığını belirterek, “‘İsrail’, Esad rejiminin Suriye’deki varlığına karşı değil” demişti.

Baba Esed’den beri rejim, ABD’nin bölgedeki menfaatleri için çalışırken, “İsrail”in de sınırlarını muhafaza altında tutuyor.