
İslam Düşmanlarına Laiklik Nasihati
Köklü Değişim Medya
İslam’a ve Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan Fransa’nın çıkardığı başörtüsü yasağına ve Müslümanlara karşı sert tavır almasına ilişkin Dışişlerinden yapılan açıklamada, “evrensel değerlere inanan ülkeler tarafından kabul edilmesi mümkün değildir*”* ifadesiyle laikliğe ve insan haklarına işaret edilip, laikliğin mucidi İslam düşmanı Batı’ya, onların fikirlerine sarılarak nasihat niteliğinde cevap verilmesi dikkat çekti.
İslam düşmanı Batı’nın İslam’a ve Müslümanlara karşı aldığı bu çirkin tavır, İslam ile laikliğin asla uzlaşmayacağı hakikatini bir kez daha beyan etmiş oldu.
Gün geçtikçe Müslümanların laikliğin çirkin yüzünü görmeleri, yıllarca Müslümanların bu batıl fikirleri benimsemesi için çalışanları da tedirgin ediyor. İslam’ın laiklik ile uzlaşmasının imkansızlığı bir hakikât ve Batı’nın İslam’a ve Müslümanlara karşı aldığı çirkin kararlar bu hakikatin idrâkini pekiştiriyor.
Dışişleri Bakanlığı, Fransa Senatosu'nun başörtüsü takan annelerin okul gezilerine eşlik etmelerini engelleyen kararını kınadı. Açıklamada, "İkiyüzlülüğün ve çifte standartlı yaklaşımın örneğidir" ifadelerine yer verildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fransa Senatosu’nda kabul edilen ve başörtüsü takan annelerin okul gezilerine eşlik etmelerinin engellenmesini amaçlayan kanun tasarısının şiddetle kınandığı ve reddedildiği belirtilerek, "Başörtüsü yasağını 'Hizmete Yardımcı Olan Kişiler' şeklinde yorumlayarak gerekçelendirmek, kamu hizmeti verenleri değil, doğrudan çocuklarına eşlik eden anneleri hedef almaktadır. Bu, Fransa'nın Müslümanları farklı muameleye tabi tutan ayrımcı ve ötekileştirici yaklaşımının yeni bir örneğidir. Bunun gerek Fransa'da yaşayan Türk ve Müslüman toplumu, gerek ülkemiz ve diğer evrensel değerlere inanan ülkeler tarafından kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.
Açıklamada Laikliğin mucidi İslam düşmanı Batı’ya yine onların fikirlerine sahip çıkarak cevap verilmesi dikkat çekti.
'Fransa'nın Bu Hatadan Döneceğini Umuyoruz'
Fransa makamlarının İslam ve yabancı düşmanlığını körükleyen müdahaleler yerine İslam karşıtlığıyla mücadeleye yönelik yasal tedbirler almaya davet edildiği açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“Fransa makamlarının ülkelerinde İslam ve yabancı düşmanlığını körükleyen ve dini özgürlükleri sınırlayan bu tür ayrımcı müdahaleler yerine, İslam karşıtlığıyla mücadeleye yönelik yasal tedbirler almaları faydalı olacaktır. Her fırsatta özgürlüklerden bahseden ülkelerin bugün en temel insan hak ve özgürlüklerini çiğnemeleri bahsekonu ülkelerin ikiyüzlülüğünün ve çifte standartlı yaklaşımlarının başka bir örneğidir. Senato’daki tartışmalarda aklı selim sahibi bazı hükümet üyeleri ve milletvekillerinin bu kanun teklifinin yanlışlığına ilişkin uyarıları memnuniyetle karşılanmıştır. Fransa’nın bu uyarılara kulak vererek bu hatadan döneceğini ve yasa taslağının Ulusal Meclis’te reddedileceğini umut ediyoruz”
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, "Kamuya açık alanlarda başörtüsü beni ilgilendirmez ancak kamu kurumlarında, okulda ve çocuklara eğitim verildiğinde başörtüsü meselesi beni ilgilendirir. Laiklik bunu gerektirir" ifadelerini kullanmıştı.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi








