İslam Düşmanı Fransa Bir Camiyi Daha Kapatıyor
29 Eylül 2022

İslam Düşmanı Fransa Bir Camiyi Daha Kapatıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Son 2 yılda 23 camiyi kapatan İslam düşmanı Fransa, imamına “radikalcilik” bahanesiyle bir camiyi daha kapatıyor.

Fransa basınından Le Figaro’nun haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Bas-Rhin bölgesindeki Obernai Camisi'nin kapatılması prosedürünü başlattı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından Le Figaro haberini, “İslami ayrılıkçılığa karşı mücadele Cumhurbaşkanı'nın talebiyle sürüyor.” ifadeleriyle servis etti.

Darmanin, “Son 2 yılda, 23 ayrılıkçı ibadethane kapatıldı” ifadesini kullandı.

Fransa’da İslam’a yöneliş Makron liderliğindeki Fransa yönetimini rahatsız ediyor. Makron’un Sophie Petronin’in karşısında yaşadığı şokta bu rahatsızlığı artıran nedenlerden biri olduğu ileri sürülüyor.

Fransız aktivist Sophie Petronin, Mali’nin kuzeyinde yer alan Gao bölgesinde çocuklara yardım amaçlı bir kuruluşu yönettiği sırada 2016 yılında kaçırılmıştı. Dört yıl aradan sonra özgürlüğüne kavuşan 75 yaşındaki Petronin’i havalimanında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşılamıştı. Fakat Macron’u şok eden bir gelişme yaşandı. "Hoşgeldin Sophie" sözüne karşılık "Benim adım Sophie değil Meryem" karşılığını aldı. Petronin’in Müslüman olduğunu öğrenen Macron planladığı basın toplantısını iptal edip, havaalanını terk etmişti.

Bakanlıktan İslam Düşmanlığını Radikallik Bahanesiyle Örtüyor

Bakanlık, caminin imamını, radikal tebliğ faaliyetlerinde bulunmak, Fransız toplumuna karşı düşmanca tavır almak, Cumhuriyet değerlerine karşı provokatif yorumlarda bulunmak gibi eylemlerle suçluyor.

Fransa'da denetim yapılan 99 camiden 23'ü kapatılmış, bir kısmı hakkında da kapatılması için yasal süreç başlatılmıştı.

Paris yönetimi, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütlerince eleştiriliyor.