İslam Düşmanı İngiltere’de Bir Cami Daha Saldırıya Uğradı
09 Ocak 2023

İslam Düşmanı İngiltere’de Bir Cami Daha Saldırıya Uğradı

Köklü Değişim Medya

Camilerin yüzde 35'inin yılda en az bir kez saldırıya uğradığı İngiltere'de Abdullah bin Mesud Camisi’ne Noel tatilinde İslam düşmanları tarafından saldırı düzenlendi.

İngiltere'nin Sheffield eyaletinde bulunan Abdullah bin Mesud Camisi yöneticilerinden Muhammed Şefik, saldırganların, koltukları parçaladığını, elektronik cihazları kırdığını ve Kur’an-ı Kerim ve dua kitaplarına saygısızlık ettiğini ve caminin ciddi derecede hasara uğradığını belirtti.

Cami yöneticisi basına yaptığı açıklamada olayın muhtemelen nefret suçu olduğunu açıkladı.

Saldırganların camiye olabildiğince zarar vermeyi amaçladığını ekleyen Şefik bu eylemin soygun amaçlı olmadığını vurguladı.

Şefik, caminin güvenlik sisteminin de zarar gördüğünü ve bazı dua kitaplarının tekmelendiğini de ifadesine ekledi.

Caminin erzak deposu olarak kullanılan ve evsizlere yemek hazırlamak için kullanılan mutfağının da hasar gördüğünü kaydeden Şefik, “Biz büyük bir topluluğa hizmet veriyoruz. Yemek yaptığımız mutfağımıza bile zarar verdiler. Bu gerçekten çok korkutucu” ifadeleriyle olayın vahametini anlatmaya çalıştı.

Her 3 Camiden Biri Yılda Bir Kez Saldırıya Uğruyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ülkede her 3 camiden biri yılda bir kez saldırıya uğruyor. Araştırmaya göre, İslami kurumların ve camilerin yüzde 35'i yılda en az bir kez saldırıya uğradı ve saldırıların ana nedeni ise İslam düşmanlığı.

2016 yılında İngiltere’de hükümet sözde ibadethaneleri ve camileri korumak üzere koruyucu güvenlik politikalarını hayata geçirdi. Burada asıl amaç, risk altında bulunan cami ve ibadethaneleri korumaktı. Ancak diğer taraftan bakıldığında İngiltere'de son verilere göre camilerin sadece yüzde 4'ü bu fondan faydalanabildi.