İşgalci “İsrail” Sivilleri Katletti: Türkiye Kınayarak Geçiştirdi
05 Ağustos 2022

İşgalci “İsrail” Sivilleri Katletti: Türkiye Kınayarak Geçiştirdi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Filistin topraklarını işgal eden “İsrail”, Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında biri 5 yaşında çocuk olmak üzere en az 10 Müslümanı vahşice katletti. ABD, “İsrail” vahşetini desteklerken, Mısır rejimi arabulucu rolüne soyundu. Türkiye ise vahşeti kınayarak geçiştirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda aralarında 5 yaşındaki bir kız çocuğu da olmak üzere en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgalci “İsrail ordusu ise hava saldırısında en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu.

Filistinli İslami Cihat Örgütü, Gazze’deki üst düzey komutanlardan Taiseer al-Jabari’nin hayatını kaybedenler arasında olduğunu duyurdu.

Gasıp Yahudi varlığı, yaptığı yazılı açıklamada, terörü bahane ederek başlattığı katliamda Gazze’deki tehditleri vurduğunu ileri sürdü.

“İsrail” ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonrası Filistin İslami Cihat Örgütü, İsrail yönüne doğru 100 roket fırlattı. Fırlatılan roketlerin bir kısmı Demir Kubbe hava savunma sistemini aşarak Yahudilerin işgal ettiği yerleşim bölgelerine düştü. Düşen roketlerin maddi zarara yol açtığı açıklandı.

ABD’den Katliama Destek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü yayımladığı mesajda “‘İsrail'in’ kendisini savunmakta haklı olduğunu” söyledi.

Öte yandan ABD'nin “İsrai”l Büyükelçisi Tom Nides, "ABD, İsrail'in kendisini koruma hakkına sahip olduğuna kesin olarak inandığını" sosyal medya hesabından tweetledi.

Mısır, Destek Yerine İhanete Devam Ediyor

ABD, işgalci “İsrail”i şartsız deteklerken, İslam beldelerinde yöneticiler sessizliğine koruyarak ya da katliama rağmen diplomasi yürüterek ihanetlerini pekiştirip, Washington’a sadakatlerini sunuyor.

Mısır'ın, “İsrail”in abluka altındaki Gazze'ye saldırılarının ardından bölgedeki tırmanışın sona ermesi ve ateşkesin tesisi için yoğun görüşmeler yürüttüğü belirtildi.

Türkiye Vahşeti Yine Kınayarak Geçiştirdi

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı mesajla vahşeti kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

İsrail'in Gazze'ye yönelik 5 Ağustos günü düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda çocuklar dahil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz.

Saldırılar sonrasında bölgede yükselen gerginliği derin endişeyle karşılıyoruz. Sözkonusu olayların yeni bir çatışma sarmalına dönüşmeden derhal sonlandırılması gereğini vurguluyor, itidal ve sağduyu çağrısı yapıyoruz.”

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, İşgalci Yahudi varlığının Cumhurbaşkanı Herzog’u Ankara’da törenlerle ve büyük bir ihtimamla ağırlamış ve “normalleşme” anlaşmasına imza atmıştı. Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan gösterilerinde “normalleşme” anlaşması ihanet olarak nitelendirilmiş ve Müslümanlar tarafından protesto edilmişti.