İşgalci “İsrail”, Hem Ölüye Hem Diriye Saldırıyor
14 Mayıs 2022

İşgalci “İsrail”, Hem Ölüye Hem Diriye Saldırıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”, kasten keskin nişancı kurşunuyla katlettiği Filistin asıllı Gazeteci Şirin Ebu Akİle’nin , Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yapılan cenaze töreninde tabutuna ve tabutu taşıyanlara da saldırdı.

“İsrail” işgal ettiği Batı Şeria'da katlettiği Al Jazeera televizyonunun Filistinli muhabiri Şirin Ebu Akİle’nin cenazesine de saldırdı. Gazetecinin naaşının omuzlarda taşınmasına izin vermeyerek cenazeye katılanlara cop, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı. Yaşanan olaylar sırasında tabutu taşıyan kişiler saldırılara rağmen tabutu bırakmadı. Bu sırada yaşanan arbedede gazetecinin tabutu bir ara yere düştü. Bu korkunç kötülük kameralara yansıdı.

Görevi başındayken "İsrail" keskin nişancısı tarafından başından vurularak öldürülen gazeteci Şirin Ebu Ekile’nin cenaze töreninde, "İsrail" güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu Ekile’nin tabutu neredeyse yere düşüyordu! pic.twitter.com/2G1lwiGEaJ

— MUSLIM GEOGRAPHY (@GeographyMuslim)

Olay anını sosyal medya hesaplarından paylaşan birçok gazeteci, Ortadoğu’da Müslümanların bağrına saplanmış ve İslam beldelerindeki yöneticilerin “normalleşme” ihanetine imza atarak cesaretlendirdiği gasıp Yahudi varlığının gerçek yüzünü bir kez daha dünyaya aktardılar.

Gazetecinin Filistin bayrağına sarılı tabutu, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki evinin yakınındaki St. Joseph hastanesine giderken şehirden ve Kalandia kontrol noktasından geçerken en az 5.000 kişi sokakları doldurdu.

51 yaşındaki muhabir, çarşamba sabahı Batı Şeria'nın Cenin kentinde, olay yerindeki meslektaşlarının, beklenen bir “İsrail” askeri baskınını haber yapan küçük bir grup gazeteciye “İsrail” tarafından düzenlediği saldırıda başından vurularak katledilmişti.

“İsrail” işgal ettiği topraklardaki katliam ve zulümlerini haberleştiren gazetecileri sık sık kasten hedef alıyor. Şirin Ebu Akile’nin de vahşice başından vurularak katledilmesinin basına karşı bir gözdağı olduğu ifade ediliyor.

Vurulma anının videosunda, Ebu Akile’nin bir miğfer taktığını ve açıkça "basın" olarak işaretlenmiş bir yelek ve kurşun geçirmez yelek giydiğini gösteriyor. El Cezire'nin sırtından vurulan yapımcısı Ali Samodi, hastane yatağından Guardian'a verdiği demeçte “İsrailli” yetkililerin iddialarının aksine, hedef alındıklarında gazetecilerin yanında duran silahlı adamlar olmadığını söyledi.

“İsrail” ilk açıklamasında yalan söyleyerek gazetecinin kendi güvenlik görevlileri tarafından vurulmadığını ileri sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıcak ilişkiler kurduğu ve “normalleştiği” Başbakan Naftali Bennett de dahil olmak üzere “İsrailli” yetkililer ‘gazetecilerin ölümüne yol açanların, çılgınca ateş açan silahlı Filistinliler’ olduğunu ileri sürüp, yıllardır süren sistematik katliam ve işgallerini yalanlarla örtmek için çaba sarf ediyorlar.