İslam Beldeleri Kınarken, "İsrail"den Refah'ta Vahşet!
12 Şubat 2024

İslam Beldeleri Kınarken, "İsrail"den Refah'ta Vahşet!

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”in 1 milyon 500 bin sivilin sığındığı Mısır sınırındaki Refah kentine yönelik hava saldırılarında 100’dan fazla Müslüman barbarca katledildi, yüzlerce kişi de yaralandı.

Mısır, Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi İslam beldelerinin etkisiz kınama mesajları ve uyarıları sonrası “İsrail”, güvenli olarak işaret edip, sivilleri gönderdiği Refah kenti bombardıman altında.

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetti.

Mısır Rejiminden Operasyonlara İlişkin Açıklama

Sınır kapısını kapalı tutan ve Müslümanları açlığa mahkum eden Mısır, “İsrail”i Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a askeri operasyon düzenlemesinin "vahim sonuçları" olacağı konusunda uyarmıştı. “İsrail” medyası tarafından Mısır'ın, “İsrail”-Mısır Barış Anlaşmasını askıya alacağı ileri sürüldü.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail” hükümetindeki üst düzey yetkililerin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamalarının kesin bir şekilde reddedildiği ifade edildi.

Açıklamada, “İsrail”, kente yönelik muhtemel bir kara saldırısının vahim sonuçları olacağı konusunda uyarılarak, Gazze'deki son güvenli bölge olması hasebiyle 1,4 milyondan fazla kişinin sığındığı kentin hedef alınmasının engellenmesi için tüm bölgesel ve uluslararası çabaların birleştirilmesi gerektiği kaydedildi.

Refah kentinin hedef alınması, insani yardımların engellenmesi ve Filistin halkının göç ettirilmesinin, uluslararası insan hakları ve Birleşmiş Milletler'in (BM) ilgili kararlarının apaçık ihlali olduğu beyan edilen açıklamada, Mısır'ın, ateşkese varılması ve esir takası için tüm taraflarla temaslarını sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca uluslararası camiadan “İsrail”e, harcanan çabalara olumlu yanıt vermesi ve gerilimi daha fazla tırmandırmaması için baskı yapması istendi.

Mısır Rejiminden Hamas’a Tehdit

Mısır’ın ayrıca, Hamas'ı da 2 hafta içinde esir takası konusunda anlaşmaya varması gerektiği aksi takdirde ‘İsrail'in Gazze'deki kara harekatını sürdüreceği konusunda uyararak tehdit ettiği de ortaya çıktı. Sisi rejimi, Hamas’ın masada taviz vermesi için bu tehdidi ileri sürerken, “İsrail”e karşı ise herhangi bir yaptırımda bulunmuyor.

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, “İsrail” saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin kente sığınmasıyla birlikte 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

“İsrail”in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

“İsrail”in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 176 Filistinli Müslüman şehit edildi, 67 bin 784 kişi yaralandı.

Köklü-Değişim,İşgalci-“İsrail”-Refah’ta-Vahşete-Hız-Verdi.jpg

Enkaz altında halen binlerce cesedin olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Öte yandan “İsrail” ordu sözcülüğü Refah’a saldırı sonrası yaptığı açıklamada Refah kentinde tutulan iki rehinenin özel kuvvetler operasyonu ile kurtarıldığını duyurdu.