İşgalci “İsrail”, Halep’i Vurdu: 38 Ölü
29 Mart 2024

İşgalci “İsrail”, Halep’i Vurdu: 38 Ölü

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” ordusu, gece 01.45'te Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep kentinde düzenlediği hava saldırısında beşi Hizbullah üyesi olmak üzere 38 kişi öldü.

“İsrail”in artık bir rutin haline gelen Suriye’deki İran ve İran’a yakın hedeflere düzenlediği hava saldırılarına bir yenisi daha eklenirken, İran ve Hizbullah da her zamanki tehditler savurmayı sürdürüyor.

İki güvenlik kaynağına göre saldırıda aralarında Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'ın beş üyesinin de bulunduğu 38 kişi öldürüldü. Bu saldırıda Esed rejiminden de askerlerin öldüğü aktarılıyor.

Suriye Savunma Bakanlığı ise saldırıların ardından yaptığı resmi açıklamada ölü sayısını belirtmedi. Açıklamada, “İsrail”in Halep'e düzenlediği saldırılarda çok sayıda sivil ve askeri personelin öldürüldüğü kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, “İsrail” hava saldırılarının yerel saatle 01.45'te Halep kırsalındaki birçok bölgeyi hedef aldığı belirtildi.

Gece yarısı 01.45'teki saldırının gerçekleştiği noktanın, Türkiye sınırına mesafesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta.

Yerel kaynaklar saldırıda Halep Havalimanı'nın hedef alındığını aktarıyor.

Esed rejimi ile bir sorunu olmayan "İsrail", bölgede İran ve yakın örgütleri hedef alıyor.

Netanyahu daha önceki açıklamalarında da Esed rejimi ile bir sorunun olmadığını açıklamıştı. Neyanyahu, işgal atında tuttuğu Golan'da yıllardır Esed rejiminin tek kurşun bile sıkmadığını ifade etmişti.