İşgalci ‘İsrail’den Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Vahşi Bir Katliam Daha
06 Haziran 2024

İşgalci ‘İsrail’den Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Vahşi Bir Katliam Daha

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail’, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) ait yerinden edilen Müslümanların barındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 39 kişi şehit oldu onlarca kişi de yaralandı.

9 ayına giren Gazze’deki ‘İsrail’ vahşetine karşı 57 İslam beldesi somut adım atmazken, işgalci Yahudi varlığı barbar saldırılarını artırarak devam ettiriyor.

Gazze'deki hükümetin Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, ‘İsrail’ ordusunun, Nuseyrat Mülteci Kampı 2. bölgesinde onlarca yerinden edilmiş insanın barındığı bir okulu bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdiği duyuruldu.

Köklü Değişim,Nuseyrat Mülteci Kampında Katliam.jpeg

Saldırı sonucu katledilen 27 kişinin cenazesinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı, onlarca yaralının getirildiği kaydedilen açıklamada, kapasitesinin üç katı yaralı ve hastalarla dolduğu vurgulandı. Hastaneye ölü ve yaralıların getirilmeye devam edildiği de ifade edildi.

Açıklamada ‘İsrail'in bu katliamları yaparak soykırım suçu işlemesi kınandı. Açıklamanın devamında Amerika'nın ‘İsrail'in yanında durması, silah ve askeri destek vererek bu soykırımın devamına yeşil ışık yakması da kınandı.

İnsanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenen bu suçlardan tamamen ‘İsrail'in ve Amerikan yönetiminin sorumlu tutulduğu açıklamada, tüm dünyaya bu suçları ve Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail-Amerikan saldırılarını kınamaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler ve tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan, Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurması için ‘İsrail'e baskı yapmaları istendi.

Gazze'den yerinden edilmiş ve okula sığınan Ayman Raşid, füzelerin ailelerin barındığı ikinci ve üçüncü kattaki sınıflara isabet ettiğini söyledi. Aralarında yaşlı bir adam ve birinin kafası parçalanmış iki çocuğun da bulunduğu beş ölüyü gördüğünü ifade eden Raşid, "Hava karanlıktı, elektrik yoktu ve kurbanları oradan çıkarmakta zorlandık" detayını paylaştı.

Gazze'deki UNRWA okulları, bölgedeki 2,3 milyonluk Filistinli nüfusun çoğunu evlerinden eden savaşın başlangıcından beri barınak işlevi görüyor. Fakat Gazze’de kanunsuz, kuralı olmayan barbar bir savaş yürüten gasıp Yahudi varlığının vahşiliği nedeniyle güvenli bir bölge bulunmuyor.

Köklü-Değişim,Nuseyrat-Mülteci-Kampında-Katliam.jpg