İşgalci, Delil Bulamadığı Şifa Hastanesindeki Hastaları Dışarı Attı
18 Kasım 2023

İşgalci, Delil Bulamadığı Şifa Hastanesindeki Hastaları Dışarı Attı

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” ordusu, Gazze’deki Şifa Hastanesi'nde bulunan sığınmacıların tamamını ve hastaların çoğunu zorla hastane dışına attı.

Gasıp Yahudi varlığının vahşi saldırıları ikinci ayına girerken, İslam beldelerinin yöneticilerinden ciddi bir adım gelmemesi üzerine barbarlık şiddetini artırarak devam ediyor. Özellikle hastaneleri hedef alan işgalciler son olarak baskın düzenledikleri Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde terör estirmeye devam ediyor.

Hamas’ın karargahı ve tüneller olduğunu iddia ettikleri fakat buna dair bir delil bulamadıkları halde hastaneyi boşaltan işgalcilerin yaptığı vahşeti anlatan Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, hastanede bulunan 650 hastadan ise sadece 100-120 civarında kişinin kaldığını ve bunların tahliyesi için Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyona ihtiyaç duyduklarını duyurdu.

Hastanede kuvözde tutulan bebekleri çıkarılmaması için Uluslararası Kızılhaç Komitesi'yle iletişim kurduklarını aktaran Berş, hastalara yardım için de sadece 5 doktor bırakabildiklerini açıkladı.

Hastanedeki yerinden edilmiş Filistinlilerin yürüyerek ayrılmalarının istendiğini anlatan Berş, buradaki vatandaşların yürüyerek ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sedye ve tekerlekli sandalyelerde sürüklenen hastalarla birlikte bölgeden ayrıldıklarını dile getiren Berş, yol boyunca binaların tepelerine yerleşen “İsrailli” keskin nişancıların kendilerine ateş açabilecekleri korkusunu yaşadıklarını anlattı.

“Elleri Veya Ayakları Kesilmiş Çocuklar Vardı”

“İsrail” ordusunun, Şifa Hastanesi'ndeki hasta ve yerinden edilmiş Filistinlilerden, saat 09.00'dan itibaren beyaz bayraklar eşliğinde elleri havada hastaneden dışarı çıkmalarını istediğini aktaran Berş, "Yerinden edilmiş vatandaşların yanı sıra hasta ve yaralıların çıkış için toplandıkları manzara dehşet vericiydi. Aralarında elleri veya ayakları kesilmiş çocuklar vardı, babalarının kucağında taşınan çocuklar vardı" diye konuştu.

Hastaneden çıkmak için tanklar arasından açılan bir koridordan geçtiklerini aktaran Berş, “İsrail” ordusunun Şifa Hastanesi'ni boşaltma sürecinde BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin desteğine izin vermediğini söyledi.

Sabah saatlerinde kendileriyle iletişime geçen BM yetkililerinin, yürüyemeyecek durumundaki hastalara destek verebileceklerini söylediklerini aktaran Berş, dolayısıyla Şifa Hastanesi'nde ameliyatlı veya yürüyemeyecek durumundaki hastaları BM'den yardım gelinceye kadar bekletmek zorunda kaldıklarını söyledi. Şifa Hastanesi'ndeki prematüre bebeklerden birinin daha dün hayatını kaybettiğini belirten Berş, Şifa Hastanesi'nin yerleşkesinde oluşturulan Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verilen son cenazenin de bu bebeğe ait olduğunu dile getirdi.

Şifa Hastanesi'ndeki durumun çok kötü olduğunun altını çizen Berş, askerlerin sürekli hastane içinde dolaştığını ve binaların tepelerinde keskin nişancıları olduğunu aktardı.

Berş, ayrıca “İsrail” ordusunun Şifa Hastanesi'nin binalarına da ciddi şekilde zarar verdiğini ifade etti.