Irkçılıkla Oy Toplamayı Hedefleyen Tanju Özcan Şovuna Devam Ediyor
19 Mayıs 2022

Irkçılıkla Oy Toplamayı Hedefleyen Tanju Özcan Şovuna Devam Ediyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçılıkla oy toplamayı hedefleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu sefer sokaklara , “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” yazan Arapça ve Türkçe ilanlar astırdı. Köklü Değişim Medya İstanbul Temsilcisi Muhammed Emin Yıldırım, Tanju Özcan’ın zorba diktatör Esed’in zulmünden kurtulmak için Türkiye’ye sığınan masum insanları hedef gösteren çıkışına tepki gösterdi.

Muhacirlere karşı yaptığı ırkçı çirkin çıkışlarla tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yine masum insanları hedef gösteren bir adım attı. Başkan Özcan, kentteki billboardlara sığınmacılarla ilgili Türkçe ve Arapça yazılı bir ilan astırdı.

Daha önce sığınmacılara yönelik su ve nikah işlemleriyle ilgili fahiş ücret artışı istemiyle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez bilboardlara astırdığı ilanla yeniden gündeme geldi.

Tanju Özcan’ın isminin yazılı olduğu, ‘Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı’ başlıklı Türkçe ve Arapça yazılan ilanda şu çirkin ifadelere yer verildi:

Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize

Türkiye’de kapitalist iktisat sistemi ve kötü yönetime bağlı yaşanan ekonomik krize karşı bir çare üretemeyen, şu ana kadar bir çözüm planı açıklayamayan muhalefet, muhacirlerin ülkelerine döndüğünde krizin sona ereceği yalanı üzerine kurduğu yalan propaganda ile oy toplamayı hedefliyor. Bu hedefe bağlı olarak manipülatif haber ve çıkışlarla halkı düşünüyormuş gibi pozlar verip, toplumu kin ve nefrete sevk eden muhalefetin bu insanlık dışı eylemlerine ise kendini ensar olarak tanımlayan iktidardan herhangi bir ciddi adım gelmiyor.

M. Emin Yıldırım: “Meydan Ucuz Şovmenlere Kaldı”

Köklü Değişim Medya İstanbul Temsilcisi Muhammed Emin Yıldırım, Tanju Özcan’ın zorba diktatör Esed’in zulmünden kurtulmak için Türkiye’ye sığınan masum insanları hedef gösteren çıkışına sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla tepki gösterdi.

Yıldırım, “Meydan Ucuz Şovmenlere Kaldı” başlıklı tepki mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülke sorunlarına çözüm üretmeyen Tanju Özcan gibi ırkçı siyasiler mültecileri hedef göstermeye devam ediyor.

İktidar, "ensarlık" konusunda samimi davranmadığı, siyasallaşmış beşeri yargı ise nefret söylemine karşı hukuku üstün tutamadığı için meydan ucuz şovmenlere kalıyor.

Müslümanlar olarak bu ahvalde ırkçılık, bencillik ve İslam düşmanlığına karşı İslam kardeşliğini ve insanlığı ısrarla savunmaktan, başta ahlaki kriz olmak üzere yaşadığımız ekonomik ve diğer tüm krizlere karşı İslam Nizamını tesis etmek için çalışmaktan başka çaremiz yoktur!”