Irkçılığı Alkışlandı, Kadına Hakaret Sonrası Disipline Sevk Edildi
14 Haziran 2022

Irkçılığı Alkışlandı, Kadına Hakaret Sonrası Disipline Sevk Edildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

CHP’li Bolu Beldiye Başkanı Tanju Özcan’ın uzun süredir devam eden muhacirlere yönelik ırkçı söylemlerine alkış tutulurken, son olarak belediye meclisinde kadına hakaret etmesi üzerine partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Özcan'ın, belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiği belirtildi.

CHP'de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca için uyarı cezası kararı verilmişti. Özcan, bir kadın hakkında iğrenç imada bulunmuş, Karaca ise vatandaşa küfretmişti.

Tanju Özcan ahlaksız sözlerini protesto edenlere karşı makam odasının penceresine çıkarak dans etmişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz aylarda, “Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı” başlıklı Türkçe ve Arapça yazılı ilan asmıştı. Pankartta “Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu pankartla ilgili savcılık, Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Ne Olmuştu?

Özcan’ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” sözleriyle çirkin imada bulunmuş ve kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Çınar, olayın ardından koruma kararı aldırmıştı.

Özcan, daha önce de katıldığı bir televizyon programında, kendisinden tüp bebek için yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken, ‘Benim bebeğim olmuyor, bana yardımcı olabilir misiniz’ dedi… Hanımefendi dedim ben size nasıl yardımcı olabilirim o konuda… Meğer kadıncağız tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş…” sözlerindeki ahlaksız ima nedeniyle de geçen yıl Eylül ayında “uyarı” istemiyle disipline sevk edilmişti.