Hollanda Hükümetinin Korumasında Yine Kur’an-ı Kerim’e Saldırı
13 Şubat 2023

Hollanda Hükümetinin Korumasında Yine Kur’an-ı Kerim’e Saldırı

Köklü Değişim Medya

Hollanda'da 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Hareketi' lideri Edwin Wagensveld, Utrecht kentinde hükümetin korumasında yine Kur'an-ı Kerim’i yırttı.

İslam düşmanı Wagensveld, bugün Utrecht kentinde Kur'an-ı Kerim'in üzerine çıkarak, başka bir Kur'an-ı Kerim'i yırttığı görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımda, yırttığı Kur'an-ı Kerim'i eve götürüp yakacağını da söyleyen Wagensveld, tek başına yaptığı gösteriye izin verdiği ve koruma sağlayıp, kolaylık gösterdiği için Utrecht Belediye Başkanı'na ve polise teşekkür etti.

Wagensveld, 22 Ocak'ta da Lahey kentinde geçici Hollanda parlamento binası önünde tek başına yaptığı gösteride polis korumasında Kur'an-ı Kerim’e saldırı düzenlemişti.

Hollanda’nın Lahey kentinde geçen hafta Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları protesto etmişti.

Hollanda Savcılığı, 17 Kasım'da yaptığı yazılı açıklamada, Rotterdam'da PEGIDA gösterisinde megafon kullanarak Hz. Muhammed s.a.v.’e hakaret ettiği için polis tarafından gözaltına alınan Wagensveld'in, İslam inancına mensup kişilere değil dinin kendisine hakaret ettiği ve herhangi bir suç işlemediği gerekçesiyle yargılanmayacağı bildirilmişti.

İslam’a ve Müslümanlara düşman Batı’da bu tip aşağılık saldırılar demokrasinin ifade özgürlüğü kapsamında muhafaza ediliyor.