Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Zulme Bir Tepki Daha!
06 Ekim 2020

Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Zulme Bir Tepki Daha!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Antalya'da da fikrî ve siyasi olarak İslâmi davet çalışması yürüten, cebir ve şiddete bulaşmadığı emniyet ve istihbarat raporlarıyla ispatlanan ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen Hizb-ut Tahrir’e yönelik zulüm sürdürülüyor. Bu zulme karşı tepkiler gelmeye devam ediyor.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen Hizb-ut Tahrir’e yönelik zulüm sürdürülüyor. Geçtiğimiz hafta Antalya’da gözaltına alınan 14 kişiden 11’i sırf fikir ve düşünceleri yüzünden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Özgür-der Genel Başkanı Rıdvan KAYA ve Gelecek Partisi Adalet Politikaları İzleme Kurulu ve İnsan Hakları Kurulu Üyesi Bahadır KURBANOĞLU sosyal medya hesaplarında konuya değinerek yaşananlara tepki gösterdiler.

HDP Kocaeli Milletvekili /İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından Hizb-ut Tahrir’e karşı yürütülen hukuksuz zulme tepki gösterdi.

Gergerlioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Şiddet içeren hiçbir eyleme karışmamış, iddia edilmemiş Hizb ut Tahrir üyesi 15 kişi Antalya'da gözaltına alındı. Sanırım 11’i de tutuklandı. Biz düşünce özgürlüğünün olduğunu söylüyoruz, bu sadece insan hakları literatüründe bir özgürlük olarak kalmamalı herkes için uygulanmalı

Daha önce Mazlum-Der Genel Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltıların yaşandığı gün yine Twitter hesabından, yürütülen sistematik zulme karşı şöyle tepki göstermişti:

Şiddet içeren hiç bir eyleme karışmamış, karıştıkları iddia edilmemiş Hizb-ut Tahrir üyesi 15 kişi Antalya'da gözaltına alınmış. Düşünce özgürlüğü diye bir şey var. Hilafet istemek suç değil.

Hilafet istemek doğrudur, yanlıştır diye tartışırsınız, düşünceyi hapsetmek de ne?”

Cebir ve şiddeti benimsememiş yalnız fikri çalışmalar yürüten Hizb-ut Tahrir’e yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. STK’lar, cemaatler ve siyasi partiler bu zulme karşı tepki göstermeye devam ediyor.

#YargıZulmüneDurDe