Hizb-ut Tahrir Türkiye: “Zamların Sebebi Kapitalist Sistemdir”
02 Eylül 2022

Hizb-ut Tahrir Türkiye: “Zamların Sebebi Kapitalist Sistemdir”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye, Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar sonrası yaptığı basın açıklamasında zamların sebebinin "pandeminin etkileri ve Ukrayna savaşı" değil, bizatihi kapitalist sistem olduğunu deklare etti.

Dün EPDK ve BOTAŞ’ın elektrik ve doğalgaza yaptığı büyük zamlar uzun süredir ekonomik kriz ile boğuşan Türkiye gündeminde yerini korurken, Hizb-ut Tahrir Türkiye zamların sebebini işaret eden bir basın açıklaması yayımladı.

Basın açıklamasında son bir yılda konutlarda doğalgaza ve elektriğe yapılan zam oranlarının %200’ü aşmış olduğu ifade edilirken, EPDK ve BOTAŞ’ın zamlara dair ileri sürdüğü “Pandemi etkileri ve Ukrayna savaşı” gibi sebeplerin bir bahane olduğu asıl sebebin bizatihi kapitalist sistem olduğu vurgulandı.

Ayrıca “kamunun zaruri ihtiyacı olan enerjiyi özelleştirerek tüketiciyi kâr hırsıyla yanıp tutuşan şirketlerin insafına terk eden iktidarın hatalı ekonomi politikaları”da bu zamların asıl sebepleri olarak basın açıklamasında yer aldı.

Basın açıklamasını sonuna doğru “Öyleyse canımızı yakan faturalar, yaşanan hayat pahalılığı ve gelir adaletsizliği gibi tüm ekonomik sorunların çözümü için bu sistemi değiştirmeli, yerine sömürü ve faizin olmadığı, kamu malının korunduğu İslam’ın iktisat sistemini getirmeliyiz” ifadeleriyle soruna çare sunuldu.

Basın açıklamasının tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız

Elektrik ve Doğalgaza Yapılan Zamların Sebebi Kapitalist Politikalardır