Hizb-ut Tahrir Türkiye, Haftalık Değerlendirme Toplantısını Dün Gerçekleştirdi
09 Ocak 2019

Hizb-ut Tahrir Türkiye, Haftalık Değerlendirme Toplantısını Dün Gerçekleştirdi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, haftalık değerlendirme toplantısını dün akşam gerçekleştirdi.

Gündemin başat konularına farklı bir bakış açısı sunan toplantıda dört başlıkta değerlendirme yapıldı. Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü kınayan ve Türkiye’nin bu konudaki tavrını eleştiren Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yıl kutlama mesajını da gündemine aldı. Halkın gündemini meşgul eden paralı poşet uygulamasının altında yatan gerçeği de değerlendiren Kar, son olarak da Hizb-Ut Tahrir’e yönelik olarak bitmek bilmeyen yargı zulmüne dikkat çekti.

Mahmut Kar’ın gündem değerlendirme toplantısından bazı satırbaşları:

•KANAYAN YARA DOĞU TÜRKİSTAN!

Doğu Türkistan’a Sahip Çıkmak Çin Ticaretinden Daha Hesaplıdır!

“Görünen o ki Doğu Türkistan’da yaşanan zulümler bilinçli bir şekilde sansüre uğruyor. Çin ile yapılan ticari ilişkiler zedelenmesin diye üç maymun oynanıyor. Gözler kör olmuş, kulaklar sağır olmuş ve dil susmuş konuşmuyor.”

“Konuşurken mangalda kül bırakmayan MHP lideri Doğu Türkistan’daki zulüm için Çin’e okkalı iki söz bile söyleyemedi.”

“Müslüman Türk Uygur halkına yönelik devam eden Çin zulmüne karşı neden sessiz kalıyorsunuz? Sizi susturan şey nedir söyleyin? Çin’den alınan 3 miyar dolar kredi mi, Ticari ilişkiler mi?”

•CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YENİ YIL KUTLAMA MESAJI

Cumhurbaşkanı Dünya Liderlerine Yeni Yıl Kutlama Mesajı Yolladı

“Sayın Erdoğan! Trump’ın Amerikan çıkarlarını korumaktan başka bir derdi, bir amacı olmadığını siz daha iyi biliyorsunuz.”

“Rusya lideri Putin’in Suriye’de ve Kırım’da yaptıkları ortadayken, Fransa’nın İslâm, Kur’an ve Peygamber düşmanlığı ortadayken onlarla dost ve müttefik olmak akıl ve mantıkla izah edilemez.”

“Müslüman beldelerin yöneticilerine yakışan şey, düşmanlarına iyi dileklerde bulunarak yeni yıl kutlama mesajları göndermek değildir. Aksine onlara yaptıkları zulümlere son vermeleri için nota göndermektir.”

“İslâm ümmeti eli kanlı kâfir devlet başkanlarına methiyeler düzen liderlere değil, Kanuni Sultan Süleyman gibi, Halife Abdülhamid Han gibi kâfirlere nota veren liderlere muhtaçtır.”

•PARALI POŞET MESELESİNİN ASLI

Artık Hayatımızda Vergisiz Hiçbir Şey Kalmayacak!

“Çevreyi korumak iktidarlar için hiçbir zaman öncelikli olmamıştır. Onlar için İlk öncelik her zaman ve daima menfaat olmuştur.”

“Şaşkınlık süreci atlatıldıktan sonra 25 kuruş göze batmayan, bütçeye dokunmayan bir miktar olarak karşımıza çıkacak. Alışkanlıklar daha ağır basacak ve yavaş yavaş poşet satın almaya başlayacağız.”

•HİZB-UT TAHRİR’E YÖNELİK YARGI ZULÜM DEVAM EDİYOR!

Her İktidara Gelen Bir Önceki Yargının Zulmünü Devam Ettirdi!

“Hizb-ut Tahrir mensupları bir dönem Kemalist yargının, bir dönem “FETÖ” yargısının hukuksuzluklarına maruz kaldı. Tüm bunlara rağmen Hizb-ut Tahrir çizgisinden hiç ayrılmadı.”

“Anayasa Mahkemesi Hizb-ut Tahrir hakkında verilen cezalandırmaların hukuk dışı olduğunu ortaya koydu.”

“Yargı ideolojik gömleğini çıkararak hiç değilse kendi yazılı hukukuna uygun hareket etmelidir. Hizb-ut Tahrir’e yönelik yürütülen bu hukuksuzluğa derhal bir son verilmelidir!”