Hicret İle Kurulan Devlette; Afganlı Suriyeli Yoktu İslam Kardeşliği Vardı
11 Ağustos 2021

Hicret İle Kurulan Devlette; Afganlı Suriyeli Yoktu İslam Kardeşliği Vardı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 10 Ağustos 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda, “Hicretin 1443. Yıldönümü” ele alındı. Toplantıda ayrıca “Güçlü Türkiye Tartışmaları” ile “Milli Eğitim Bakanı’nın İstifası ve Eğitim Sisteminin Durumu” hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Müslümanların Hicrî yılını tebrik ederek konuşmasına başlayan Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, yeni Hicrî yılın İslam ümmetine bereket ve hayırlar getirmesini dileyerek fetih kapılarını ardına kadar açması için Allah’tan niyazda bulundu.

Hicret’in nasıl anlaşılması gerektiğine değinen Mahmut Kar, “Hicret, İslam peygamberi Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi ve Sellem'in öncülüğünde İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran, selamete kavuşturan ve esenlikli bir ufka ulaştıran yolculuktur. Bu azim yürüyüşte Rasulullah’a arkadaşlık yapan, onun adımlarına eşlik eden müslümanlar, hangi zaman diliminde yaşarsa yaşasın, bu yolculuğa hiçbir zaman son vermemiştirler. İnsanlık, Rasulullah Aleyhis-selatu ve Selam’ın risalet dini İslam ile dalalete saplanmış Mekke'den Hidayet yurdu Medine'ye her çağda yürümüştür.” İfadelerini kullandı.

Mahmut Kar, her hicrî yılın İslam ümmeti için aslında yeni bir zafer yılı olduğuna dikkat çekerek, Dünya, 21. yüzyılda kapitalizmin dikenli tellerle çevrili duvarları arasına hapsedilmişken, ümmetin kurtuluşu için hicretin bir uyanış adımı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Mahmut Kar, şöyle konuştu: “Bu açıdan Hicret, azim ve kararlılığın güçlü bir nişanıdır. Bizler Hicreti, tevhid rayesini dalgalandıran azim bir sefer, hakkın zulme, aydınlığın karanlığa galip geldiği tarihin sıfır noktası olarak görüyoruz. Bazılarının ifade ettiği gibi Hicret, zulme rıza değildir aksine zalime meydan okumaktır. Hicret, zulüm yurdundan bir kaçış değil, yeniden kararlılıkla daha güçlü bir beldeye, yepyeni bir hayata, İslami hayata koşmaktır.”

Konuşmasında dünyada yaşanan zulümlere de değinen Mahmut Kar, “Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in Mekke’den Medine'ye ulaştığında yaptığı gibi, ölü toprakları İslam ile diriltmeye var mısınız? Kendinden geçmiş insanlığa bir sayha ile yeniden hayat vermeye var mısınız?” Cümleleriyle İslam ümmetine çağrıda bulundu.

CHP Bolu Belediye başkanının mültecilere 10 kat fazla fiyat ile belediye hizmetlerinin verileceğini söylediği popülist ve zalimane tavırları ile başlayan ve son günlerde laik Kemalist İslam düşmanları ve ırkçı bağnazların provokasyonu ile iyice ayyuka çıkan mültecilere yönelik nefret söylemleri Gündem değerlendirme toplantısında Hicret bağlamında ele alındı.

Mahmut Kar, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in hicretten sonra kurduğu devlet, Arab'ı Acem'e, Kürd'ü Türk'e, Laz'ı- Çerkez'e, Peştun'u Farisi'ye üstün tutmayan bir devletti! Hicretten sonra kurulan devlet, hakkın galip geldiği, adaletin hükümferma olduğu, ihanetin ve aşağılamanın olmadığı güçlü bir devletti! O devletin topraklarında fakirleri zenginlerin sofrasında görürdünüz! Kardeşini nefsine tercih eden kıymetli şahsiyetler görürdünüz. Hicret ile kurulan devlette; Suriyeli, Iraklı, İranlı Ürdünlü, Pakistanlı, yoktu. Müslüman vardı, ümmet vardı, İslam kardeşliği vardı. Bugünkü devletler Suriye’den, Afganistan’dan, Pakistan ve Doğu Türkistan’dan gelenleri düşman belleyip kapıdan geri çeviriyorlar. Sınırlara büyük duvarlar örüyorlar, mülteci deyip hor görüyorlar, bir ekmeğe bir suya onları muhtaç ediyorlar.

Bu sebeple Müslümanlar bundan 1443 yıl önce gerçekleşmiş hicrete muhtaç durumdalar, davetten devlete yürüyüş olan hicrete muhtaç durumdalar. Müslümanlar 1443 yıl önce Medine’de kurulmuş olan İslam Devleti’ne muhtaç durumdalar. İslam ümmetini tek bayrak altında birleştirecek olan Raşid-i Hilafet Devleti’ne muhtaç durumdalar. Rabbimizden niyazımız bir sonraki hicri yeni yılı Hilafet’in varlığında karşılamak. Rabbimiz tüm Müslümanlara o günleri görmeyi nasip etsin inşaAllah.”

Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Hicret konusunun ardından Orman yangınları esnasında gündeme gelen “Güçlü Türkiye” tartışmalarına, Milli Eğitim bakanının istifasına ve eğitim sisteminin vahim durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

---------------

Toplantının tüm metnini okumak için tıklayın.

#HicriYılbaşı