Hepiniz Çevreye ve Doğaya İhanet Ettiniz!
09 Haziran 2021

Hepiniz Çevreye ve Doğaya İhanet Ettiniz!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 8 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj sorunu ele alındı. Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, bu sorunun yeni olmadığını, eski ve yeni tüm belediyeler ve iktidarların çevreye ve doğaya ihanet ettiklerini söyledi.

Mahmut KAR, dün saat 20.00’de gerçekleştirdiği gündem değerlendirme toplantısında yöneticiler ve idarecilere seslenerek şöyle dedi: “Tabiri caizse, denizin içinde biriktirdiği öfkeyi kusması gerekiyormuş ki, idareciler ve yöneticiler bu sorunu görebilsinler. Sahiller ve körfezler deniz salyalarının istilasına uğramalıymış ki medya bu meseleye ışık tutsun! Ne çare ki, Marmara Denizi ölmüş, eskiye döndürmek mümkün mü, mümkün değil… Çünkü olan olmuş. Hani her meselede ihanet, ihanet, ihanet diyorlar ya, işte Marmara Denizi’ne bu şekilde ihanet edilmiş.

Allah Sizi Islah Etsin

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununun çözümü için öne sürdüğü Kanal İstanbul formülünü eleştiren Mahmut Kar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı müsilaj ile mücadele seferberliğinin ise hamaset ve siyasi şov olduğunu ifade etti ve “Allah sizi ıslah etsin ne diyelim” dedi. Kar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı müsilaj seferberliği ile ilgili şunları söyledi: “Gösteriş olsun diye sadece deniz yüzeyindeki salyaları temizlemek için flamalı, afişli, bayraklı şölenli seferberlik başlattınız. Sırf yaz Turizmini kurtarmak için denizlerdeki müsilaj ile mücadele ediyorsunuz. Doğayı, ekini, canlıyı ve nesli korumak için değil, rantı ve menfaat çarkını sürdürmek için adım atıyorsunuz.”

Pazarda meyve sebze satan seyyar satıcının tezgahını yıkan zihniyetin iş denizleri kirleten fabrikaları kapatamaya geldiğinde adım atmadığını söyleyen Mahmut Kar çevreye duyarlı olduğunu söyleyen yönetici ve yetkililere seslendi ve söyle dedi: “Yol yaptınız, köprü yaptınız, rezidans yaptınız, kule yaptınız, direk diktiniz… Peki ya bunca yıldır iktidardasınız, bunca yıldır belediyelerin başındasınız, kirli su derelerinin ve evsel atıkların denizlerimize karıştığı noktalarda kaç tane arıtma tesisi kurdunuz? Endüstriyel atıkların gelişigüzel denizlere akıtılmasına engel olacak hangi adımları attınız? Hangi yaptırımları hayata geçirdiniz? Pazarda, meydanda meyve sebze satan seyyar satıcının tezgahına el koyup emeğini heba eden siz, bütün kirli atıkları denize döken kaç fabrika kapattınız? Denizleri temizleyecek, plastik atıkları geri dönüşüme kazandıracak kaç büyük projeye imza attınız? Bunların hiçbiri sizin gündeminizde yoktu. Çünkü siz kirli para kanalı olan rantın tüm pisliklerini denizlerin derinliklerinde gizlediniz.”

Sadece dünya çevre günü gibi göstermelik günlerin hatırına doğanın, çevrenin, deniz ve ormanların gündeme gelmesinin doğru olmadığını söyleyen Mahmut Kar, bu konuda yöneticiler, ve tüm Müslümanların sorumluluğunu şu sözlerle hatırlattı: “Allah Subhanehu ve Teala’nın emanet ettiği çevreyi, doğayı, nesli korumak sizin asli göreviniz olmalı… İnsanı İslam ile buluşturmak, ona Allah’ın nurunu aşılamak, hakkı ve hakikati hatırlatmak ve Allah ile bağını kurmasına vesile olmak nasıl ki asli görevimiz ise ağacı, suyu ve bizimle birlikte nefes alıp veren, kendisinden istifade ettiğimiz, tüm varlıkların devamlılığını sağlamak ta bizim görevimiz olmalı. Rabbimizin bize emanet olarak bıraktığı nimetlere karşı nankörce davranan bir zihniyet bizi, Müslümanı temsil etmemektedir.”

Mahmut Kar toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de bulunduğunu müjdelediği 135 milyar metreküp doğalgaz rezervi hakkında konuştu. Bir taraftan doğalgaz rezervi bulduklarını açıklayan yöneticilerin diğer taraftan her yıl miyarlarca dolar faiz borç ödemesi ile servetleri heba ettiklerini söyleyen Mahmut Kar şu açıklamaları yaptı: “Keşif yaparak 10 yılda 100 milyar dolar kar ettik diyorsunuz ama diğer taraftan faiz lobisine 10 yılda 283 milyar dolar faiz ödüyorsunuz. Bu mu sizin müjde anlayışınız! Kokuşmuşluk, rüşvet, ihalelere fesat karıştırma, adama kayırma, ayrımcılık, talan devletin her kademesini sarmışken ne müjdesinden bahsediyorsunuz?”

___

Gündem Değerlendirme Toplantısı’nın tümünü okumak için tıklayın