Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan İstifa Etti
02 Aralık 2021

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan İstifa Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Selefi Berat Albayrak’ın yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Elvan’ın yerine yardımcısı Nurettin Nebati’nin atandığı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'de istifa haberi şu şekilde yer aldı:

"Görevden affını isteyen ve görevden affı kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Anayasa'nın 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereği atanmıştır."

Atama sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Nebati, "Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" dileğinde bulundu.

Elvan’ın Erdoğan’ın düşük faiz ile ekonomik krizden çıkış arama programı hususunda anlaşamadığı, Nurettin Nebati’nin ise bu programı desteklediği konuşuluyordu. Nureddin Nebati, daha önce yaptığı açıklamalarda “2013'ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız” demişti.

Erdoğan’ın “yeni ekonomi programı” olarak nitelediği çalışmaya ilişkin Nurettin Nebati şunları söylemişti:

Türkiye ekonomisini sadece döviz kurunu baz alan dar bakış açısı yerine büyük bir pencereden değerlendirmemiz gerekiyor.

Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir.”

Nureddin Nebati Kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı koltuğuna oturan Nurettin Nebati, 1964'te Şanlıurfa Viranşehir doğdu. Nebati, AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. ve 26. yasama döneminde İstanbul, 25. yasama döneminde Şanlıurfa milletvekilliği yapan Nebati’nin özgeçmişinde, tekstil işiyle uğraştığı ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olduğu bilgisi de yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan Nebati'nin aynı bölümden doktorası da bulunuyor.

İyi düzeyde İngilizce ve zayıf düzeyde Arapça bilen Nebati’nin evli ve 4 çocuk babası olduğu bilgisi de özgeçmişinde yer alıyor.