Han Yunus’ta Bombalanan Okulda En Az 25 Müslüman Katledildi
10 Temmuz 2024

Han Yunus’ta Bombalanan Okulda En Az 25 Müslüman Katledildi

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail’, Han Yunus’ta sivillerin sığındığı okula düzenlediği barbar hava saldırısında en az 25 Müslüman katledildi.

Gazze’nin büyük bölümü ve çevresindeki kentsel alanlar dokuz aylık çatışmalardan sonra dümdüz edildi. Kuzeyde birkaç yüz bin Filistinli kalırken, 2 milyona yakın Müslüman sokak sokak sığınacak yer arıyor. Hastane ve okulların da hedef alınması nedeniyle siviller enkazlarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Köklü-Değişim,Han-Yunus’ta-Bombalanan-Okulda-25-Müslüman-Katledildi-3.jpg

Han Yunus'taki Nasser Hastanesi'ndeki cesetleri sayan muhabirlere göre, okulun girişindeki saldırıda en az 25 kişi öldü. Hastane sözcüsü, ölenler arasında en az yedi kadın ve çocuğun olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Cesetleri alan iki hastaneye göre, Gazze'nin merkezindeki önceki hava saldırılarında bir kadın ve dört çocuk da dahil olmak üzere en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Kurtarma ekiplerinin yoğun saldırılar nedeniyle Gazze’nin yüzde 70’ine ulaşamaması nedeniyle çoğu sivilin yaralı kurtulsa da hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Şehirden şehire, sokaktan sokağa sürülen Gazzeli Müslümanlar için emniyetli bir bölge bulunmuyor. Gasıp Yahudi varlığı güvenli bölge olarak gösterdiği yerlerde bombalıyor.

Köklü Değişim,Han Yunus’ta Bombalanan Okulda 25 Müslüman Katledildi,jpeg.webp

Geçtiğimiz dokuz ayda, işgalci ‘İsrail’ birlikleri en az sekiz hastaneyi işgal etti, hastaların ve sağlık çalışanlarını katlederken, tesis ve ekipmanlara da büyük zarar verdi. ‘İsrail’, Hamas'ın hastaneleri askeri amaçlarla kullandığını iddia etse de bununla ilgili olarak şu ana kadar kanıt gösteremedi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Ofisi'nin verilerine göre, Gazze'deki 36 hastaneden sadece 13'ü faaliyette ve bunlar da kısmen çalışıyor.

7 Ekim’den sonra ‘İsrail', Gazze'de başlattı işgal ve katliamlarda bölgenin Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze'deki 2,3 milyon Filistinlinin %5'inden fazlasını katletti veya yaraladı. Nüfusun neredeyse tamamı evlerinden sürüldü. Birçoğu birçok kez yerinden edildi. Yüz binlerce kişi kavurucu sıcakta çadır kamplara tıkıştırıldı.

Gazze’de açlık bir yandan barbar saldırılar bir yandan 9 aydır devam ederken, İslam beldelerinin yönetimleri saldırıları ya lanetliyor ya da kınama mesajı yayımlıyor. Dün akşam Dışişleri Bakanlığı Han Yunus'taki saldırılar hakkında yaptığı açıklama da yine işgalciyi lanetledi. Açıklamada, "'İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okulda onlarca masum sivili katletmesini lanetliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Somut bir adım atmayan 57 İslam beldesi lideri, ‘İsrail’in destekçisi Batı’dan adım atmasını bekliyor. Uluslararası toplumu suçlarken üzerlerine düşeni yapmadıklarını örtmek için diplomatik sahada görünüp, hiçbir yararı olmayan bu görüşmeleri medya vasıtasıyla gündemde tutuyorlar.