Hakikâti İfade Eden Ayetler Rahatsız Etti
22 Ekim 2019

Hakikâti İfade Eden Ayetler Rahatsız Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Konya'da Maide suresi 51. ayetin yazılı olduğu afişler, İslam düşmanı Kemalist çevreler ve haikâtten rahatsız olanların baskısı üzerine kaldırıldı. Anadolu Gençlik Derneği de yaptığı işin arkasında durmayarak açıklamasında, “genel merkezin bilgisi dahilinde olmadığını ve münferit bir konu olduğunu” dile getiren ifadeler kullandı.

Ayetlerin duraklara asılmasını fırsat bilen bir kısım azgın güruhun çirkeflik edip İslam'a saldırmaları, ayetin ne kadar anlamlı bir hakikat içerdiğini de ortaya koydu.

Belediyeye ait otobüs duraklarında bulunan reklam panolarında, üzerlerinde Maide Suresi'nin 51'inci ayetinin yazılı olduğu afişler kaldırıldı.

Ayette "Ey iman edenler Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete eriştirmez." İfadelerinin yazılı olduğu hakikât, Kemalist grupları rahatsız etti.

Otobüs duraklarının panolarını kiralayan ve söz konusu ayetleri yayınlayan Anadolu Açıkhava Reklamcılık şirketinin yetkilileri, konuya dair yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

"Afişler asıldıktan sonra görevli arkadaşlarımızın uyarılarıyla toplatmaya başladık. Tepkiler üzerine değil zaten biz fark edip kaldırdık. Dün gece itibariyle de tamamı kaldırıldı. O afişlerin yerine Türk bayrağı asılacak."

Reklamcı kuruluş da garabet dolu açıklamasında Kur’an-ı Kerim’de Allah s.v.t.’nın iman edenlere yönelil nasihatinden tepkiler gelmeden önce rahatsız olduklarını ifade etti.

AGD: “Münferit Bir Olay”

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) Konya şubeleri tarafından hazırlanan afişler önceki gün Konya’da bazı otobüs duraklarındaki bilbordlara asılmıştı.

Yaptıkları işin arkasında durmayan AGD, gelen baskılar üzerine kısa bir açıklama yaptı.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Yaşanan olayın genel merkezin bilgisi dahilinde olmadığını ve münferit bir konu olduğunu" belirterek daha geniş bir açıklamayı kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.