Gazze’deki En Şiddetli Çatışmalar Cebeliye’de Yaşanıyor
17 Mayıs 2024

Gazze’deki En Şiddetli Çatışmalar Cebeliye’de Yaşanıyor

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığını Gazze’deki barbar katliamları 8 ayında girerken 7 Ekim’den bu yana en şiddetli çatışmalar Cebeliye’de yaşanıyor.

İşgalci “İsrail” ordusu, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cebeliye'deki çatışmaların oldukça yoğun olduğunu ve Gazze'ye yönelik savaş boyunca "en şiddetli" çatışmalardan biri olduğunu itiraf etti.

Kıyas edilemeyecek derecede üstün teknolojik silahlara sahip olmasına rağmen Kassam Tugayları karşısında panik içinde hareket eden ve elle tutulur bir zafer elde edemeyen “İsrail” ordusu, bölgede 200'den fazla silahlı kişiyi öldürdüğünü iddia ederken Hamas da bölgedeki çatışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.

Hamas, mücahidlerin El-Yasin 105 füzesi ile bir personel taşıyıcısını hedef almaları ve BKC makineli tüfekle bir grup düşman askerinin üzerine kurşun yağdırması sonucu birçok işgalcinin öldüğünü sonrasında, savaşçılarının Cebeliye'nin doğusundaki “İsrail” ordusunun ikmal hattını kesmeyi başardıklarını duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında göre, ‘İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bölgeye yönelik saldırılarında 31'i son 24 saat içinde olmak üzere çoğu çocuk ve kadın 35.303 Müslüman vahşice katledildi. Savaşın başlangıcından bu yana 79.261 kişi de yaralandı.