Gazze’de Vahşet!: İşgalci “İsrail” Yiyecek Bekleyen Sivilleri Katletti
29 Şubat 2024

Gazze’de Vahşet!: İşgalci “İsrail” Yiyecek Bekleyen Sivilleri Katletti

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”in yardım bekleyen sivillere düzenlediği saldırıda 104 Filistinli Müslümanı katletti.

Filistin yönetimi, “İsrail”in Gazze'nin güneyinde, yardım kamyonlarına ateş açması sonucu 104 kişinin hayatını kaybettiğini, 760 kişinin yaralandığını duyurdu.

Görgü tanıkları, “İsrail” askerlerinin bugün Gazze’de yardım bekleyen Filistinli kalabalığa ateş açtığını söyledi. Sağlık yetkililerine göre 100'den fazla kişi hayatını kaybederken, İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana şehit sayısı 30.000'in üzerine çıktı.

Köklü-Değişim,İşgalci-“İsrail”-Yiyecek-Arayan-Sivilleri-Katletti.jpg

İnsanlar kamyonlardan un ve konserve ürünleri alırken açılan ateşte kuyrukta bekleyenler hedef alındı.

Saldırı, Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağının yakınlarına yapıldı.

“İsrail” ordusu sözcüsü Daniel Hagari ise yaptığı açıklamada, saldırıya ilişin bilgisinin olmadığını söyleyerek katliamın üzerine örtmeye çalıştı.

İsrail ordusundan daha sonra yapılan açıklamada ise Gazze'nin kuzeyinde "yardım kamyonlarının yağmalanması sırasında itme ve çiğneme sonucu onlarca Filistinli'nin yaralandığı" iddia ederek başak bir yalan imza attı.

İslam Beldelerinin Yöneticileri Yine Kınadı!

Mısır, “İsrail”in Gazze'deki Nablui kavşağında silahsız Filistinlileri "insanlık dışı bir şekilde hedef almasını" kınadı. Ürdün de acımasız olarak nitelediği saldırıyı kınadığını açıkladı.

ABD: “Ciddi Bir Olay, İnceliyoruz”

“İsrail”in silah tedarikçisi ABD'den yapılan açıklamada ise saldırının "ciddi bir olay" olduğu belirtildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, "ABD, insani yardım beklerken öldürülen Gazzelilerle ilgili raporları inceliyor" dedi.

Kirby, "Masum insanların hayatını kaybetmesinin yasını tutuyor ve masum Filistinlilerin sadece ailelerini doyurmaya çalıştığı Gazze'deki vahim insani durumun farkındayız" ifadelerini kullandı.

Kirby, şunları ekledi: "Bu durum, olası bir geçici ateşkes de dâhil olmak üzere Gazze'ye insani yardım akışının genişletilmesi ve sürdürülmesinin önemini vurgulamaktadır."