Gazze’de 10 Çocuk Açlıktan Öldü
01 Mart 2024

Gazze’de 10 Çocuk Açlıktan Öldü

Köklü Değişim Medya

Gazze Şeridi’ndeki Kamal Adwan Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle 4 çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle bu hafta açlıktan ölen çocukların sayısı 10’a yükselmiş oldu.

İslam beldelerinin yönetimleri etkisiz kınama mesajları yayımlayıp, havadan gıda yardım yaptıklarını gösteren videolar paylaşıp siyasi bekalarını korumaya çalışırken Gazze’de Müslümanlar açlıktan ölmeye devam ediyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kamal Adwan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle 4 çocuğun daha hayatını kaybettiği duyuruldu.

Böylece Gazze Şeridi’nde bu hafta açlık ve susuzluktan ölen çocukların sayısı 10’a yükseldi.

Yetkililer, bu hafta başında Gazze'nin tüm bölgelerine yeterli insani yardımın ulaşmaması halinde önümüzdeki günlerde binlerce kişinin açlıktan ölebileceği uyarısında bulunmuştu.

Gazze'nin kuzeyi için "kıtlık alarmı" verilirken, gelen yardımlar için toplanan kalabalıklarda “İsrail”in katliamları için fırsata dönüşüyor. Dün Gazze’de gıda kuyruğunda bekleyen binlerce sivile açılan yaylım ateşin en az 112 Gazzeli Müslüman vahşice katledildi.

Gazze'deki Şifa hastanesinde "yetersiz beslenme, susuzluk ve yaygın kıtlık nedeniyle" çocukların hayatını kaybettiğini söyleyen Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, bu ölümlerin daha fazla yaşanmaması için uluslararası kuruluşlara "derhal harekete geçme" çağrısında bulundu.