"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

G7 Zirvesi Japonya’da Başladı
19 Mayıs 2023Köklü Değişim Medya

G7 Zirvesi Japonya’da Başladı

G7 Liderler Zirvesi 2023, Japonya'nın dönem başkanlığında, ülkenin güneybatısındaki Hiroşima kentinde başladı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun ev sahipliğindeki 3 gün sürecek zirveye ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya liderleri katılıyor.

21 Mayıs'a dek sürecek zirveye G7 ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam da davetli.

Zirve’nin ABD’nin 1945’te attığı atom bombasıyla yüzbinlerce insanın vahşice katledildiği Hiroşima kentinde yapılması dikkat çekiyor. ABD’nin Çin’e karşı silahlandırmak için motive ettiği Japonya, bugün Washington ile omuz omuza hareket ediyor.

Biden, 1945'teki atom bombası saldırısı sonrası Hiroşima'ya gelen görevdeki ikinci ABD Başkanı oldu. Barack Obama, 2016'da Hiroşima'yı ziyaret etmişti.

Zirve’de Rusya ve Çin’e karşı mesajların verileceği tahmin ediliyor.

Küresel siyasi ve ekonomik sorunların konuşulduğu uluslararası platformlardan biri sayılan G7 Liderler Zirvesi, Grand Prince Hiroshima Hotel'de gerçekleştirilecek.