Fransız Paçavrası Charlie Hebdo, Deprem Üzerinden İslam’a Kinini Kustu
07 Şubat 2023

Fransız Paçavrası Charlie Hebdo, Deprem Üzerinden İslam’a Kinini Kustu

Köklü Değişim Medya

İslam’a ve Müslümanlara kin ve nefretiyle tanınan Fransız paçavrası Charlie Hebdo dergisi, binlerce masumun yaşamını yitirdiği deprem üzerinden Müslümanlara yeniden kinini kustu.

Dergide yayınlanan karikatürde yıkık binalar çizilerek üzerine de "Tank yollamaya bile gerek yok" notu yazıldı.

Bu karikatürle kin besledikleri Müslümanlara karşı savaşmayı düşündükleri ama depremden sonra buna gerek kalmadığı ima edildi. Batı'nın zihin dünyasını apaçık ortaya koyan karikatüre tepki yağdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'nin 10 şehrinde ve Suriye'de de binlerce insanın ölümüne neden oldu. Bundan keyif alan Fransız paçavrası daha önce de İslam’a ve Rasulullah (s.a.v.)’e hakaret içeren karikatürler yayımlamıştı.

Daha sonra dergiye saldırı düzenlenmiş ve hakaret içerikli karikatürleri çizen dergi personeli öldürülmüştü.

Ankara, öldürülen karikatüristlerin cenaze törenine katılmış ve Paris sokaklarında Batılı dostlarıyla kol kola yürümesi için dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu görevlendirilmişti.

Fransız Charlie Hebdo dergisi, depremle alay eden ve alenen düşmanlık içeren karikatürü 'Günün çizimi' olarak yayınladı.

İslam ve Müslümanların düşmanı Batı, bu tip aşağılık eylemleri ifade özgürlüğü olarak kabul ediyor ve demokratik hak olarak muhafaza ediyor.