"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Fransa’da Skandal: “Koronavirüs Hastaları Ölüme Terkedildi”
13 Nisan 2020Ajanslar

Fransa’da Skandal: “Koronavirüs Hastaları Ölüme Terkedildi”

Köklü Değişim Medya

Fransız milletvekili Eric Ciotti, "Yaşlı bakım evlerindeki Covid-19 hastaların çoğu hastanelere kabul edilmedi, tedaviye ihtiyacı olan bu insanlar ölüme terk edildi" dedi.

Milletvekili Ciotti, sağlık destekli yaşlı bakım evleri EHPAD’larda kalan Covid-19 hastalarının "ölüme terk edildiğini" ifade ederek öfkesini dile getirdi.

Sağlık krizinin en büyük skandalı olduğunu vurgulayan Fransız vekil, hastane kapasitesinin yeterli olmadığı gerekçesiyle birçok yaşlı hastanın "kasti" olarak hastaneye alınmadığını eleştirdi. Ciotti, hükümetin bu durumda özel hastaneleri herkese açması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Sistemi Çöktü

Fransız yetkililerin cumartesi akşamı yayınladığı rapora göre, bugüne kadar ülkedeki yaşlı bakım evlerinde kalan 4 bin 889 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz pazartesi günü Fransız hükümeti yaşlı bakım evlerinde kalan herkese Covid-19 testi yapılacağını duyurmuştu.

Fransa'nın Mulhouse kentinde olduğu gibi, sağlık çalışanlarının salgına müdahalede yetersiz kalması ve acil sağlık sisteminin neredeyse çökmüş duruma gelmesi, ağır vakaların kurtulma ihtimalini de imkânsız hale getiriyor.

'Hastalar Odalarında Yapayalnız Kalarak Ölüyor'

Geçtiğimiz hafta Fransız kanalı BFM TV’ye konuşan Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Grégoire, huzur evlerinde tek başına ölen yaşlı hastalar için "onlara müdahale bile edemedik" demişti.

Grégoire, verdiği röportajda, "Acil yardım haberi verilmesine rağmen, hastaneler müdahale edemiyor, hastalar odalarında yapayalnız kalarak ölüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa'da 12 Nisan itibariyle toplam vaka sayısı 130 bin 730'a, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 13 bin 851'e yükseldi.