Filistin Yönetimi “Cuma Namazını” Yasakladı, Namaz Kılanları Copladı!
14 Ocak 2021

Filistin Yönetimi “Cuma Namazını” Yasakladı, Namaz Kılanları Copladı!

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Filistin Medya Bürosu’ndan yapılan basın açıklamasına göre, Filistin Yönetimi, Cuma namazı kılınmasını yasaklamak için Şebbiha ve güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Namaz kılanlara copla saldırdı, göz yaşartıcı gaz kullandı ve namaz kılan birçok kişiyi tutukladığı belirtildi.

Müslümanlara yönelik bu barbar saldırılar üzerine Hizb-ut Tahrir Filistin Medya Bürosu bir basın açıklaması yayımladı.

Basın açıklamasında, “Filistin halkının Camilerin açılması ve Cuma namazı kılınması çağrılarına karşı yönetim; Kalkilya, Tulkarem ve Beytüllahim kentlerinde gece yarısı tutuklama operasyonları başlattı. Bu kapsamda bazı vaizleri ve müderrisleri tutukladı ve daha sonra camileri kapattı ve bazı camileri güvenlik kışlalarına dönüştürdü. Bu, Allah’ın evlerine, Filistin halkına ve İslam’a karşı açılmış bariz bir savaştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Filistin yönetiminin bunlarla yetinmeyerek, zorbalığa boyun eğmeden camilerde ve meydanlarda Cuma namazı kılan insanlara coplarla saldırdığı ve ibadet edenlere göz yaşartıcı gaz bombası attığı, namaz kılan birçok kişiyi tutukladığı” belirtildi.

Filistin de bankalar, marketler ve kurumlar açık olmasına rağmen korona salgını ile mücadele bahanesiyle okullar ve camiler hala kapalı!

Hizb-ut Tahrir Filistin Medya Bürosu açıklamasında; “Filistinli Müslümanların camileri savunma hevesi ve namaz kılma hususunda taviz vermemesi İslam’a olan düşkünlüğünün bir kanıtıdır. Müslümanlar verdikleri mücadele ile Mescidi Aksa’da ve El Halil’deki İbrahimi caminde her zaman Yahudi varlığını geri püskürtmüştür. Dinini ve kutsallarını ölümüne savunmuştur, saygısızlık etmeye çalışanlar karşısında bedenini siper etmiştir.” denildi.

İslam’la, Allah’ın camileriyle ve dava adamlarıyla mücadele Filistin’deki otoritenin görevi haline geldiği belirtilen açıklamada, “namaz ve camiler, tüm Müslümanlar ve Filistin halkı katında “varlık-yokluk” meselesidir. Yöneticiler bu köhne eylemleri nedeniyle dünyada hüsrana, ahirette ise büyük bir azaba maruz kalacaktır” ifadeleri dile getirildi.

Ayrıca, Filistin halkının Cuma namazı, cemaat namazı ve camilerin açılması ile ilgili olarak oraların yeniden Allah’ın zikriyle, namazın edasıyla, iyiliğin emredilmesi ve kötülüğün yasaklanmasıyla, hainler ve ajanlarının deşifre edilmesiyle mamur yerler haline getirmek için mücadele edileceği de belirtildi.