Filistin’de Yangın Faciası:  Gazze’deki Yangında 21 Kişi Hayatını Kaybetti
18 Kasım 2022

Filistin’de Yangın Faciası: Gazze’deki Yangında 21 Kişi Hayatını Kaybetti

Köklü Değişim Medya

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı'nda bir binada çıkan yangında 21 kişi hayatını kaybetti.

Yangının kısa sürede büyümesi ile çok sayıda kişi de yaralandı. Yerel kaynaklar, aile üyelerinden birinin seyahatten dönüşünü kutlayan Abu Raya ailesinin evinde yangın çıktığını belirtti. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı, Cebaliya Kampı'nda bir binada yangın çıktığını duyuran kısa bir açıklama yaptı.

Sivil Savunma İdaresi'nden yapılan açıklamada ise yangın çıkan binada aralarında kadın ve çocukların da olduğu 21 kişinin cesedine ulaşıldığı aktarıldı. Yangında yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Cebaliya'daki Endonezya Hastanesi'nin yöneticisi, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, yangında hayatını kaybedenlerden en az yedisinin çocuk olduğunu belirtti.

Sivil savunma ekipleri, yangını kontrol altına aldığı ve diğer binalara sıçramasını önledi.

İlk belirlemelere göre, yangına, bina içinde depolanan benzinin neden olduğu, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği aktarıldı.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Mey Keyle'nin yangında yaralananların gerekirse Batı Şeria'daki hastanelere nakledilmesi için talimat verdiği aktarıldı.

Cuma Günü Ulusal Yas İlan Edildi

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yangın faciasının ardından cuma günü ülkede ulusal yas ilan etti.

Açıklamada, Abbas'ın olayı "ulusal bir facia" olarak nitelendirdiği ve hayatını kaybedenlerin ailelerine her türlü imkanın sunulması için ilgili makamlara talimat verdiği aktarıldı.

Ankara’dan Başsağlığı Mesajı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Gazze’de Cebaliye mülteci kampındaki bir binada 17 Kasım gecesi çıkan yangın sonucu aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aileleri ile kardeş Filistin halkına ve Filistin Devleti’ne baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Gazze Şeridi'ndeki en kalabalık mülteci kampı olan Cebaliya'da, yaklaşık 1,5 kilometrekare büyüklüğündeki bir alanda 110 binden fazla kayıtlı mülteci yaşıyor. Kamp, 1950 yılında kurulmuştu.