Fahrettin Koca, “Hastaneler Doldu” İddiasını Yalanladı
06 Ağustos 2020

Fahrettin Koca, “Hastaneler Doldu” İddiasını Yalanladı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Hastanelerin yoğun bakım servislerinde yer kalmadı” iddilarına yanıtladı. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘sokağa çıkma yasağı’ söylentilerine açıklık getirdi.

Son günlerde koronavirüs vakalarının arttığı ve bazı hastanelerde ve yoğun bakım servislerinde yer kalmadığı iddialarına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yanıtladı.

Koca, “COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır*. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur*” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Özellikle Ankara’da tüm yoğun bakım yataklarının dolu olduğu iddiaları kamuoyunun gündemindeydi.

Ankara Tabip Odası, “Yeniden Açılma Süreci Değerlendirme ve Anket Analizi” sonuçları raporunda Ankara’da Corona virüsü vakalarına hizmet veren hastanelerde servis ve yoğun bakım ünitelerinin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını ve hasta kabul edemez durumda olduğunu açıklamıştı.

Ankara Tabip Odası ayrıca sadece Ankara’da günlük vaka sayısının bin kişiye yakın olduğunu da belirtmişti. Tabip Odası’nın raporunda “Özellikle pandemi hastanelerinde anlık olarak değişmekle birlikte doluluktan dolayı servis ve yoğun bakım üniteleri COVID-19 hastası kabul edemez hale gelmiştir. Klinik olarak semptomu olan ve akciğer tomografisinde yaygın pnömonik infiltrasyonu bulunan hastalara yer bulunmamaktadır. Yoğun bakım ünitesinde yatması gereken hastalar acil servislerde sedyeler üzerinde takip edilmektedir. Bu hastanelere başvuran hastalar zaman zaman diğer hastanelere yönlendirilirken, pandemi dışındaki hastaneler, normal sağlık hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında da yer bulunamayınca hastalar evlerine gönderilmektedir” iddiaları yer almıştı.

Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde Yok

Öte yandan bugün yurt genelinde koronavirüs tedbirlerine yönelik olarak yapılan denetimleri Ankara'nın Mamak ilçesinde inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, vaka sayılarının artması nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulaması olup olmayacağı konusundaki soruya böyle bir konunun gündemde olmadığını açıklayarak cevap verdi.