Erdoğan’ın Yardımcısı Zengin’den Samsun’daki Kemalist Eyleme Destek
07 Şubat 2022

Erdoğan’ın Yardımcısı Zengin’den Samsun’daki Kemalist Eyleme Destek

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Samsun’da iki alkol ve uyuşturucu müptelasının Mustafa Kemal heykeline ip bağlaması sonrasında heykelin etrafında dönerek kemalist sloganlar atarak başlayan eyleme destek verdi ve bu eylemlere katılamadığı için üzüntü duyduğunu açıkladı.

Türkiye, geçen hafta kemalist güruhun Samsun’daki Mustafa Kemal heykeline ip bağlanması sonrasında başlattığı eylemlerin yankıları sürüyor. Hatırlanacağı üzere bir pagan ayinini andıran gösterilerde bir grup Kemalist “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak heykelin etrafında dönmüşlerdi. Bu gösterileri ülke sathına yaymak isteyenlerin hevesi ise heykele saldırı düzenleyen faillerin bulunması ile kursaklarında kalmıştı. Yakalananların alkol ve uyuşturucu müptelası ve kabarık sabıka kayıtları olduğu saptanması üzerine gösteriler sona ermişti.

Kemalistler bu olayı fırsat bilip, şov amaçlı gösteriler düzenlerken, AK Parti’den kemalist eyleme övgü ve destek mesajı geldi. Tokat Belediyesinin sosyal tesislerinde bir basın açıklaması düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcı Özlem Zengin, Samsun’daki olaylar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Bu eylem benim kalbimi acıtan bir konudur. Bugün keşke biz de gitseydik. Biz de buradayız deseydik. Bunu önemsiyorum. Atatürk bu ülkenin bir değeridir. Hiç kimsenin ona söz söylemesini istemeyiz. Bu manada bakıldığı zaman bunun altında bir kasıt var mıdır, savcılık bunu araştıracaktır. Bunun arkasında bir örgüt var mıdır, yoksa bireysel bir eylem midir? Bu bir bireysel eylem olsa bile insanları rahatsız etti. Rahatsız olmakta da haklılar. Bu manada bize düşen şey, hukuki manada yapılması gereken ne ise yapmaktır"

Kemalist rejimin zulümlerini anlatarak halktan oy toplayıp, iktidar merdivenlerini tırmanan AK Parti, bugün kemalistlere şirin gözükmek için övgüler diziyor. Sabit ve net bir istikameti olmayan AK Parti, iktidarda geçen 20 yılın sonunda yaptığı açıklamalar, çıkardığı gayrı İslami kanunlar ve icraatlarıyla CHP’nin muhafazakâr versiyonu olduğunu kanıtlıyor.

Müslüman halka heykel önünde tazimde bulunmayı dayatan kemalist rejime son olayda selam çakarak destek verilirken, “kutlu dava”nın anlamı üzerindeki perde de iyiden iye aralanmış oldu.