Erdoğan, Uyguladığı Ekonomi Politikalarını Övdü: “Tuzakları Boşa Çıkardık”
30 Eylül 2022

Erdoğan, Uyguladığı Ekonomi Politikalarını Övdü: “Tuzakları Boşa Çıkardık”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyguladığı ekonomi politikalarını övdüğü açıklamasında, “Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk. Aldığımız tedbirler sayesinde küresel finans araçları üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dolmabahçe Ofisi'nde Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Yaşanan her küresel kriz bizim yaklaşımımızın ne kadar doğru olduğunu teyit etmiştir. Bizim yaptığımız Amerika'yı yeniden keşfetmek değildir. Yaptığımız iş dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeleri imkanlarımızı en doğru şekilde analiz ederek kendimize yeni bir yol çizmek olmuştur.

Salgınla başlayıp savaşla genişleyen küresel ekonomik kriz karşısında sergilediğimiz dayanıklılıkla doğru bir yolda ilerlediğimizi ispatladık.

“Kendi Özgün Ekonomi Modelimizi Oluşturduk”

Açıkça itiraf etmek isterim ki; ülkemize karşı haksız şekilde uygulanan siyasi ve ekonomik yaptırımlar bizi bu yolu aramaya mecbur bırakmıştır. Ekonomi politikamızı bu tuzaklardan kendimizi kurtarabilmek için ayrıştırdık. Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk.

Türkiye yeni bir cumhuriyete geçerken en çok ekonomi politikalarını oluşturmakta zorlanmıştır. Ülkemize yönelik senaryoların son sahnesi ise ekonomik yıkım üzerine kurulmuştur.

“Tuzakları Boşa Çıkardık”

Aldığımız tedbirler sayesinde küresel finans araçları üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık. Elbette bu süreçte aldığımız yaralar da var. Döviz kuru operasyonlarının yol açtığı sıkıntıları, alternatif yöntemlerle çözüme kavuşturduk. İstihdamımızı tarihimizin en yüksek seviyesine çıkartırken, enflasyonun yol açtığı refah kayıplarını telafi edecek her türlü tedbiri de alıyoruz.

“Enflasyonu Düşürebilme Kabiliyetine Sahip Ülkeyiz”

Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyelere çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Halbuki biz aynı enflasyonu onları daha da şaşırtacak hızla düşürebilme kabiliyetine de sahip bir ülkeyiz. Bunu geçmişte yaşadık ondan sonra da düşürdük.”