Erdoğan, Dost ve Müttefiği ABD’yi Ekonomiyi Mahvetmekle Suçladı
12 Ocak 2022

Erdoğan, Dost ve Müttefiği ABD’yi Ekonomiyi Mahvetmekle Suçladı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, dost ve müttefik olarak nitelendirdiği, NATO’da birlikte hareket ettiği, ortak operasyonlar düzenlediği ABD’yi ekonomiyi mahvetmekle suçladı.

Ekonomide atılan adımların ve yapılan düzenlemelerin yasalaşacağını belirten Erdoğan, “Türkiye’de hangi dönemde her kim ülkenin makus talihini değiştirmek, milleti hak ettiği özgürlüklere ve refah düzeyine kavuşturmak için adım attıysa başına gelmeyen kalmamıştır” diyerek dış güçleri işaret etti.

Erdoğan, bu sözlerin ardından eski başbakan ve siyasi parti liderlerinden Adnan Menderes’in idam edildiğini hatırlattı; Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan’ın ve Süleyman Demirel’in darbelerle önünün kesildiğini; Turgut Özal’ın da beklenmedik şekilde öldüğünü belirtti ve şöyle devam etti: “Kendi yaşadıklarımızı biz unutursak diğer insanlar haydi haydi unutur.

2002’de iktidara geldikten sonra önümüze hangi engellerin çıktığı daha dün gibi gözümüzün önündedir. Biz teslim olmadıkça maruz kaldığımız saldırıların cephesi daha da genişledi. Türkiye 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf ettikten sonra Batılı ülkelerin husumetiyle karşı karşıya kalmıştır.”

Erdoğan, çok iyi anlaştığını söylediği eski ABD Başkanı Donald Trump’ın ifadelerini ima ederek, “NATO müttefikimiz Amerika, doğrudan ekonomimizi mahvetme tehdidiyle siyasi ve ahlaki her türlü nezaketten uzak şekilde sergilemeyi tercih etmiştir. Kimi Avrupa ülkeleriyse aynı tavrı daha dolaylı, daha sofistike yöntemlerle ortaya koymuşlardır.” dedi. Erdoğan daha önce birçok kez Trump ile çok iyi anlaştığını açıklamıştı. İç kamuoyunu teskin etmek için kimi zaman siyasiler dış güçler ifadesini sıkça kullanıyor ve dost oldukları Batı'yı olumsuz giden işlerin faili olarak gösterebiliyorlar.

Temmuz'da Maaş Zamlarını Yeniden Ele Alınacak

Ekonomik gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Gelişmiş ülkeler bir anda beş katına, yedi katına çıkan enflasyon gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalmıştır. Ülkemizde de elbette enflasyon sorunu vardır. Üstelik döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı bir sorunla da boğuşmuştur. Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da bir şişkinliğin bulunduğu açıkça ortadadır.

Milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Temmuz'da enflasyon ve şartlara göre maaş zamlarını yeniden ele alacağız. Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara çıkarma hedefini ilk açıkladığımızda birilerinin bunu nasıl istihzayla karşıladığını biliyoruz. Bu hedefin neredeyse yarısına ulaştık. Politik faizleriyle enflasyon arasındaki farkın 10 katı geçtiği ülkelerde kimse bu durumu sorgulamıyor, muhalefet partileri felaket tellallığı yapmıyor. Politika faiziyle enflasyon arasındaki ilişki demek ki sadece ülkemize mahsus bir durum. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz, hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan, "Dün evladınız okutamadığı için kahrolan anne babaların Türkiye’sinden, evladını doktorasına kadar dilediği seviyeye kadar okutabilen eğitim sistemine sahip Türkiye'ye nasıl geldiğimizi anlatacağız...Bugüne kadar her sorunu biz çözdük, bugünkü meseleleri de biz çözeriz, diyeceğiz. Her bir insanımıza ulaşıp hedeflerimize ulaşacak, desteğimizi alacağız. Bizim için başka çare yok." dedi.

“Bizim Parlamentomuza Demokrasiyi Egemen Kılmamız Lazım”

Terör örgütü PKK militanıyla fotoğrafı çıktığı için dokunulmazlık talebiyle hazırlanan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM’ye gönderilen HDP milletvekili Semra Güzel’le ilgili Erdoğan, şunları söyledi:

Bu kadın parlamentoda. Biz tabii süratle bunu gönderdik, karma komisyonda da gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. Bu teröristlerden oluşan parlamento, demokratik bir parlamento olamaz. Bizim parlamentomuza demokrasiyi egemen kılmamız lazım.”