Erdoğan, Filistin İle Tam Dayanışma İçinde Olduğunu Söyledi
09 Şubat 2024

Erdoğan, Filistin İle Tam Dayanışma İçinde Olduğunu Söyledi

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Gençlik Forumu 5'inci Genel Kurulu'na gönderdiği video mesajda, "İslam ülkelerinin Gazze'deki ‘İsrail’ zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu saldırılar karşısında Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizle tam bir dayanışma içindeyiz" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da 56 üye ülke temsilcisinin katılımıyla İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5'inci Genel Kurulu düzenlendi.

Şişli'deki bir otelde gerçekleşen genel kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj ile katılım sağladı.

“İsrail” ile siyasi ve ticari ilişkilerini kesmeyen ve halen Türkiye limanlarından işgalci “İsrail”e gemilerle stratejik malların gönderilmesine göz yumduğu için eleştirilen Erdoğan, Filistin ile tam dayanışma içinde olduğunu, ‘kanser hastalarını Türkiye’ye getirip, insani yardım malzemelerini göndermekle’ gerekçelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman gençlerin ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda güçlenerek öz güvenli yetişmeleri için geniş bir yelpazede çalışmalar gerçekleştiren forumu tebrik ederek, şunları söyledi:

"Bu saldırılar karşısında Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizle tam bir dayanışma içindeyiz. İnsani yardım malzemelerinin ulaştırılmasından kanser hastalarının ülkemize getirilerek tedavilerinin sağlanmasına kadar pek çok adım attık. Uluslararası alanda İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarının gözlerden kaçırılmaması adına yoğun çaba harcıyoruz. İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin'de işgal politikaları ve katliamlar sona erince 1967 sınırları temelinde, başkenti Kudüs olan, bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğü haiz bir Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz."