Emniyet’ten İtikaftaki Müslümanlara Çirkin Müdahale
03 Mayıs 2021

Emniyet’ten İtikaftaki Müslümanlara Çirkin Müdahale

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Gaziantep Emniyeti, Ramazan ayının son 10 günü gerçekleştirilen itikaf ibadetini camilerde yerine getirmek isteyen Müslümanlara, cami içinde biber gazıyla çirkin bir şekilde müdahale etti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde, 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek tam kapanma uygulaması çerçevesinde turistik tesisler, sahiller, oteller açıkken, camilerde fiziki mesafe, ve maske kuralını uyularak bile olsa Teravih ve İtikaf ibadeti yasaklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından birtakım tedbirler yayınlanırken, vakit ve cuma namazları dışında camilerde bulunmak koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanmıştı.

Ramazan ayının son 10 günü gerçekleştirilen itikaf ibadetini ihya etmek isteyenler farklı illerde camilerde ibadete başlarken, Gaziantep'te ise itikafa girenler, gittikleri camilerde kolluk kuvvetlerinin engeliyle karşılaştı.

Yaşanan olayları sosyal medya hesaplarında paylaşan vatandaşlar mağduriyetlerini sosyal medyada dile getirdiler.

Paylaşılan görüntülerde, bir bekçinin biber gazı sıktığı sırada başka bir polisin biber gazı sıkılmaması için uyarıda bulunduğu; ancak bekçinin ısrarla biber gazı sıkmaya devam ettiği görüldü.

Mahmut KAR: “Tuz Kokmuştur”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, zulüm olarak tanımladığı müdahale hakkında sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Camiiler 24 saat açık olmalı. Zira oralar Allah'ın evidir ve kapanmaz. Mescitte itikafa girecek ve 10 gün boyunca sokağa çıkmayacak olan Müslümanlara reva görülen zulümdür. Allah'tan korkunuz varsa mescitleri değil ahlaksızlık ve virüs yayan otelleri kapatın!

Turistleri havalimanında lokum ve şeker ile karşılayıp, 1400 yıllık sünnet olan itikaf ibadeti için Cami'den 10 gün boyunca çıkmayacak Müslümanları biber gazı ile camiden çıkaran bu zihniyet bize şunu gösteriyor: Tuz kokmuştur!

Bugün adil şahitlik yapma günüdür!

#İbadetimeDokunma

Abdullah İmamoğlu: “Bunun Adı Zulümdür”

Köklü Değişim Dergisi Yazarı İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu da yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı:

Turistleri havalimanında kırmızı halılarda sempatikçe karşılamak diğer taraftan itikaf ibadeti için camide bulunan Müslümanlara biber gazıyla müdahale etmek İslam'a tahammülsüzlükten başka bir şeyle izah edilemez.

Bunun adı zulümdür... Hem de büyük bir zulüm.”

#İbadetimeDokunma