Eğitime Turizm Kadar Değer Verilmiyor
08 Eylül 2021

Eğitime Turizm Kadar Değer Verilmiyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 07 Eylül 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda “Türkiye’nin Eğitim ve Öğretim Sorunları” konusu ele alındı. Toplantıda ayrıca “Yeni Adli Yılı Açılışı” ve “TÜİK’in Açıkladığı Büyüme Rakamları” hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “Pandemideki vaka sayıları geçen yıl ile aynı olmasına rağmen okulları şimdi neden açıyorsunuz veya geçen sene neden kapattınız?” Diye sordu.

Öğretmenlere ve diğer çalışanlara yönelik aşı veya PCR testi mecburiyetine de değinen Mahmut Kar, “PCR testi ve aşıyı neden dayatıyorsunuz? Henüz ruhsatı dahi olmayan bir sıvıyı neden öğretmenlere ve diğer çalışanlara dayatıyorsunuz? Allah aşkına bir meselede de kendinize ait bir kararınız olsun! Avrupa ülkeleri ne yaparsa onları taklit ediyorsunuz, kopyala yapıştır yapmaktan başka bir maharetiniz yok mu?” ifadelerini kullandı.

Mahmut Kar, Türkiye’deki eğitim ve öğretim sisteminin bir türlü çözülemeyen sorunlarına da değinerek, cumhuriyet kurulduğundan beri Türkiye’de eğitim sisteminin tek amacının körpe beyinleri laik, demokratik fikirler ile zehirleyerek Batılı gibi düşünen ve Batılı gibi yaşayan Kemalist bir nesil yetiştirmek olduğuna dikkat çekti. Mahmut Kar şöyle konuştu: “Bu zihniyet bugün hala daha devam ediyor, hala daha okullarda Kemalizm propagandası sürüyor. Eğitime gelince, eğitim sistemi adeta yap boz tahtasına döndü. Siyasi konjonktüre göre değişen bakanlar, devamlı değişen sınav yöntemleri, yine neredeyse her yıl yeniden yazılan, üzerinde değişiklikler yapılan müfredat vs. Bu bozuk eğitim sistemini ne özel okullar sahibi Bakan düzeltebildi nede onun yerine atanan yeni bakan düzeltebilir. Çünkü zihniyet bozuk, zihniyet hem fikren hem de siyaseten bozuk. Eğer gerçekten çocukların eğitimi düşünülseydi, onlar tabletlere ve TV ekranlarına mahkum edilmezdi. Çocukların eğitimini yaz turizminden daha az düşündükleri için okulları kapattılar ama otelleri açtılar. Bu zihniyet eğitimin bir nakdi getirisinin olmadığını, aksine sadece gider kalemi olan bir sistem olduğunu düşünüyor.”

Konuşmasının devamında Türkiye yöneticilerinin her fırsatta “güçlü devlet” propagandası yapmasını eleştiren Mahmut Kar, somut gerçekler üzerinden örnekler vererek yöneticilerin bu konudaki yaklaşımını sorguladı.

Mahmut Kar konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Buradan sormak istiyoruz! Devletin yönetim şeklini, nizamını, kanunlarını, vatandaşın giydiği kılık kıyafeti, eğitim müfredatını dışardan alınca nasıl büyük devlet oluyorsunuz? Sırf İngilizlere ve Yahudilere benzemek için Müslümanlara bu ülkede şapka kanunu dayatıldı, yüzlerce alim ve Müslüman darağaçlarında asıldı. Şimdi siz eğitim ve öğretim müfredatını Batı’dan alıp çocuklara dayatıyorsunuz bu şekilde nasıl büyük devlet oluyorsunuz? Güçlü devlet; kendi inancına, kendi tarihine, kendi kültürüne ve kendi değerlerine göre nesiller yetiştiren devlettir. Yıllarca uygulanan eğitim sisteminin sonucunda bırakın böyle nesiller yetiştirmeyi, gençler deist ve ateist olmakla övünüyor. Kendi tarihine, kendi kültürüne ve kendi inancına düşman bir nesil yetişiyor. Hayata ve dünyaya bakışı sadece menfaat ve para hırsı olan kapitalistler yetişiyor. Dolayısıyla hakikatler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dindar nesil yetiştireceğiz söylemini yalanlamaktadır.”

Sayın Erdoğan! Akidesini bilmeyen, inancından uzaklaşmış, tarihine yabancılaşmış ve ecdadına düşmanlaştırılmış bir nesil ile nasıl güçlü bir devlet olacaksınız? Gücü nerede arıyorsunuz Sayın Erdoğan, güç ve izzet makam ve mevki ile olmuyor, itibar büyük binalar ile olmuyor. Kim izzet ve güç istiyorsa bilsin ki güç ve kuvvet bütünüyle Allah’ındır.”

Mahmut Kar ayrıca yeni yargıtay binası ve yeni adli yılı açılış töreninde yaşananlar ile TÜİK’in piyasadaki gerçeklere uygun olmayan büyüme rakamları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konuşma metninin tamamını okumak için tıklayınız

--------------

#YenidenHilafet