"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Ebu Ubeyde’den 100 Günlük Aksa Tufanı Bilançosu
15 Ocak 2024Köklü Değişim Medya

Ebu Ubeyde’den 100 Günlük Aksa Tufanı Bilançosu

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'deki savaşın 100'üncü gününde işgalci “İsrail”e verdikleri zarara ve sürecin detaylarına dair açıklamalarda bulundu.

Ebu Ubeyde, çatışmaların devam ettiği 100 gün boyunca Gazze Şeridi'nin kuzeyine, merkezine ve güneyine sızan yaklaşık 1000 tank ve askeri aracın imha edildiğini veya hizmet dışı bırakıldığını kamuoyuna duyurdu.

Şimdiye kadar "yüzlerce başarılı askeri operasyon gerçekleştirildiğini" açıklayan Ebu Ubeyde, işgalci güçlere karşı savaşın genişlediğini, “İsrail”i ve ona destek veren herkesi yaktığının altını çizdi.

İsrail ordusunun Gazze'de elde ettiği kazanımlara dair iddialarını da gülünç bulduklarını ifade eden Ebu Ubeyde, “İsrail”in silah depoları, fırlatılmaya hazır füze platformları ve kilometrelerce uzunluktaki tünelleri kontrol altına aldığı ya da yok ettiği iddialarını da yalanladı.

Gazze'de tam ve kalıcı bir ateşkes sağlanmadan “İsrail” ile müzakere ihtimalini de reddeden Ebu Ubeyde, şöyle devam etti:

"İsrail saldırganlığı durdurulmadan yapılacak her türlü görüşme değersizdir. Siyonist saldırganlık nedeniyle son haftalarda birçok düşman esirin akıbetinin bilinmez hale geldi ve büyük olasılıkla birçoğu öldü. Geri kalan İsrailli esirler her geçen saat yakın bir tehlike altındadır ve onların güvenliğinin tüm sorumluluğu düşmana aittir."

Kassam Tugayları, Gazze’de el yapımı silahlarla 100 günü aşkın süredir ciddi bir direniş sergilerken, güçlü ordulara sahip İslam beldelerinin yöneticileri kınama mesajlarıyla yayımlamaya ve mitingler düzenleyerek halklarını sakinleştirmeye çalışıyor. Ayrıca “İsrail” ile siyasi ve ticari ilişkilerini hâlâ kesmeyen liderler, savaş sonrası işgalci ile kurulacak masada ABD’nin “İki Devletli Çözüm” planını uygulamak için çaba sarf ediyor.