EBA Çöktü: “Sorun Çözülmeye Çalışılıyor”
22 Eylül 2020

EBA Çöktü: “Sorun Çözülmeye Çalışılıyor”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

2020-2021 eğitim-öğretim dönemi koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimle başlamıştı. Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’da sürdürülen eğitimde sık sık sorunlar yaşanıyordu. Bugün sisteme giriş yapamayan öğretmenler ve öğrenciler 'çok kalabalık' uyarısıyla karşılaştı.

Öğretmen ve öğrencilerin giremediği Eğitim Bilişim Ağı (EBA), “sistem çok kalabalık” uyarısı verdi. Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu.

Ziya Selçuk’tan Açıklama

EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim” diyerek eğitim başlamadan önce açıklamada bulunmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün EBA TV 'de yaşanan sıkıntı ile ilgili, "Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor" dedi.

Bakan Selçuk, "Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor. Taleple birlikte yoğunluk oldu, üzerinde çalışılıyor" bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

EBA’nın eğitim yılının başladığı ilk haftada çökmesi, ileriki dönemlerin akıbeti hakkında soru işaretlerini de beraberinde getirdi.