Doları Yükselten de Düşüren de Sizsiniz!
23 Aralık 2021

Doları Yükselten de Düşüren de Sizsiniz!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 21 Aralık 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında iktidarın değişken ve belirsiz ekonomi modeli ele alındı. Toplantıda ayrıca 2022 yılı asgari ücreti ve Hizb-ut Tahrir’e kurulan kumpasın çökmesi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz konusunda samimi olmadığını söyleyerek, “Pazar günü İlim Yayma Cemiyeti’nin ödül töreninde nas neyi gerektiriyorsa onu yapacağım diyen kişi de Erdoğan, hemen bir gün sora yani dün akşam kabine toplantısı sonrası, halka paranızı TL’ye çevirin bankalara faize yatırın diyen de Erdoğan...” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tür konuşmalarla hitap ettiği kitleyi domine ettiğini, kandırdığını dile getiren Mahmut Kar, İslam’a göre faizin azının da çoğunun da haram olduğunu ve yasaklanması gerektiğini çünkü İslam’ın kapitalist iktisadı, onun uzantısı olan liberal ekonomi politikalarını, dolara endeksli rezerv parayı esastan reddettiğini ve bambaşka, köklü, kapsamlı bir ekonomik sistem sunduğunu söyledi.

Mahmut Kar şöyle konuştu: “Sayın Erdoğan! Eğer gerçekten şer’i nas doğrultusunda kararlı bir politika izleyecekseniz buyurun İslam’ın İktisat Siyaseti ortada... Dış ticaret, iç ticaret, tarım, sanayi, para politikaları vs. Tüm bu konularda İslam İktisat Nizamını uygulayın. Uygulamazsınız, çünkü samimi değilsiniz! Çünkü siz işinize geldiği gibi, ortamına göre konuşuyor, nabza göre şerbet veriyorsunuz. İlim Yayma töreninde “faiz konusunda nassın gereklerini uygulayacağım” dedikten bir gün sonra kabine toplantısında millete ne dediniz? “Paranızı bankalara faize yatırın, döviz kuru faiz oranının üstünde artarsa farkını ben ödeyeceğim” dediniz… Nas nerede kaldı efendim, sizin Müslümanlığınız bu kadar mı?”

Konuşmasının devamında yıllardır Türkiye’deki döviz kurları bir avuç manipülatör zenginin elinde aşağı yukarı savrulup durduğunu ve o zenginlerin oranlar yüksek olduğunda faizden, düşük olduğunda ise dövizden kazandığına dikkat çeken Kar, “Allah aşkına söyler misin Sayın Erdoğan, faizden kazanan bu zenginler kim, kim bu döviz baronları? Kur 8 lira seviyelerindeyken milyonlarca dolar stoklayıp, 18 lira olduğunda satan kısa sürede servetini neredeyse %130 artıranlar kimler? Bakın dün akşam, talebi faiz ve Türk Lirasına yönlendirince döviz düştü. Demek ki sorumlular dış güçler falan değilmiş, demek ki doların yükselmesini de düşmesini de isteyen sizden başkası değilmiş.” ifadelerini kullandı.

Kar, TÜSİAD’ın yayınladığı bildiriyle hükümetin ekonomi politikasını eleştirmesine de değinerek dünyadaki kapitalistlerin Türkiye’de uzantısının TÜSİAD olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: “Biz de TÜSİAD’ın ceddinin, cibilliyetinin ne olduğunu biliyoruz Sayın Erdoğan! Onların İslam’a ve Müslümanlara duyduğu kini biliyoruz. Bunların sömüren, ucuz işçilikten milyarlarca para kazanan vampirler olduğunu biliyoruz. Bizim düşündüğümüz, uygulanmasını istediğimiz İktisat modelinde TÜSİAD gibi sömürücü vampirlere hayat yok. Ama sizin TÜSİAD ile öyle bir bağınız var ki o bağdan kurtulamıyorsunuz. Bu sebeple sizin TÜSİAD ile kavganız gerçek değil. Onlar kendi âli-menfaatleri için, sermayelerini büyütmek için her gelen hükümet ile sık-gevşet politikası izliyorlar. Dolayısıyla Sayın Erdoğan! Siz uyguladığınız kapitalist iktisadın her modelinde onlarla aynı gemide olmak zorundasınız. Çünkü siz üretimi, ihracatı ve istihdamı TÜSİAD’da tekelleştirdiniz. Üretimi ve ihracatı artırmak istediğinizde TÜSİAD’ın yüzüne bakıyorsunuz… Siz kendinizi TÜSİAD’a mahkum etmişsiniz, siz TÜSİAD üyelerine babayiğit ünvanı vermişsiniz. Boşuna üst perdeden konuşmayın...! Gelin bedeli çok daha ağır olmadan bu Kapitalist iktisadi sistemden ve ne idüğü belirsiz ekonomi modellerinden vazgeçin. Gelin bizi dinleyin, bize kulak verin, bizim çözüm önerilerimizi inceleyin, bizim ekonomi modelimizi uygulamaya koyun. Daha önce birçok kez çözüm önerilerimizi anlattık, çağrı yaptık. Çok yakında “10 Madde’de Ekonomik Krize İslami Çözümler” başlıklı çalışmamızı kamuoyu ve sizlerle paylaşacağız. Umulur ki bir an önce yanlıştan vazgeçer ve doğruya gelirsiniz.”

Gündem değerlendirme toplantısında ayrıca 2022 yılı asgari ücreti ve Hizb-ut Tahrir’e yönelik kumpasın çökmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşma metninin tamamını okumak için tıklayın

------------

#KapitalizmÇöktüÇözümİslam