"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Dolar Tüm Zamanlar En Yüksek Seviyesine Çıkarak Rekor Kırdı
08 Ekim 2021Bloomberg

Dolar Tüm Zamanlar En Yüksek Seviyesine Çıkarak Rekor Kırdı

Köklü Değişim Medya

Dolar/TL, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde 8,97'nin üzerini görerek rekor tazeledi. Tarım dışı istihdam verisi öncesinde gelişen piyasa para birimlerinin genelinde düşüş görülürken en fazla değer kaybeden para birimi yüzde 1 ile Türk lirası oldu.

Fed’in varlık alımı azaltımı takvimi için odaklandığı verilerin başında istihdam geliyor. Fed Başkanı Jerome Powell, istihdam piyasasının kayda değer bir gelişme göstermesiyle varlık alımı azaltımının bu yıl başlayabileceğine işaret etmişti. Varlık alımı azaltımının başlaması ve ABD'de faizlerin yükselmesi gelişen ülke para birimleri üzerinde baskının artmasına neden olabilir.

Piyasa fiyatlamalarında Reuters'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na yönelik güveninin azaldığını belirten haberinin de etkisi olduğu belirtildi.