Doğu Türkistan, Karantina Bahanesiyle Ölüme Terk Edildi
10 Eylül 2022

Doğu Türkistan, Karantina Bahanesiyle Ölüme Terk Edildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Komünist Çin yönetimi, Doğu Türkistan’da koronavirüs karantinası bahanesiyle Müslümanları aç bırakarak ölüme terk ediyor.

Doğu Türkistan’daki Müslümanları asimile etmek, İslam’dan koparmak için insanlık dışı her yola baş vuran komünist Çin yönetimi, bugünlerde koronavirüs karantinası bahanesiyle Müslümanları evlerine hapsediyor.

Çin rejiminin Sıfır Kovid politikası nedeniyle Doğu Türkistan genelinde şehirlerarası seyahatler yasaklanırken hastaneler de kapatıldı. Evlerinin kapısına kilit vurulan Müslümanlar aç bırakılarak ölüme terk edildi. Çin sosyal medya platformlarında yayımlanan videolarda, Doğu Türkistanlıların isyan ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping’in çok sert bir şekilde uygulamaya koyduğu “Sıfır Kovid” uygulaması kapsamında, hükumet pozitif vakalar olduğunu iddia ederek; Doğu Türkistan’da “tam kapanma” zulmünü devreye soktu. Eve hapsedilen Doğu Türkistanlılar, gündelik ihtiyaç, yeme içme ihtiyaçlarını karşılamada büyük sıkıntılar yaşıyor.

Urumçi, Kaşgar ve Gulca’da Karantina

Komünist Çin, Doğu Türkistan’daki Urumçi, Kaşgar, Gulca ve diğer şehirlerde aldığı karantina başlattığını açıkladı. Karantina kapsamında, toplu taşıma kullanıma kapatılırken, şehirlerarası seyahat yasaklandı. Belirlenen illerde okullar tatil edildi, hastanelerin açık bırakıldığı söylenen acil servislerine hasta kabul edilmedi ve yerleşim alanları tam kapanmaya gitti.

İki aydır dışarı çıkamayan Müslümanların evlerinde yiyecek hiçbir şeyin kalmadığına dair görüntüler Çin kaynaklı sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.