Diyarbakır’da Polis Servisine Saldırı: 9 Yaralı
16 Aralık 2022

Diyarbakır’da Polis Servisine Saldırı: 9 Yaralı

Köklü Değişim Medya

Diyarbakır-Mardin yolu üzerinde canlı hayvan borsası civarında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçişi sırada patlatılması sonucu 8’i polis 9 kişi yaralandı.

Diyarbakır Valisi: “2 Kişi Gözaltında”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çevik kuvvet aracı göreve giderken park edilmiş bir aracın patlatılarak terör saldırısının gerçekleştirildiğini ve patlatılan aracı kiralayan kişinin gözaltında olduğu detayını kamuoyu ile paylaştı.

Terör saldırısına ilişkin 2 şüphelinin gözaltına alındığını bildiren Su, "Allah'a şükürler olsun ki arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı olarak hastanelere sevk edilmiştir. 9 arkadaşımızdan 7'si ayakta tedaviyle taburcu edilmiştir. 2 arkadaşımız da kontrol altında. Hayati tehlikeleri yok. İnşallah onlar da taburcu olacaktır" dedi.

Vali Su, açıklamasına şöyle devam etti:

"Araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan, buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz şahsı ve olay sonrası taksiyi süren şahsı gözaltına aldık Lice'de. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Geçmiş olsun. Çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşların çalışmaları bittikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tahkikat bittikten sonra inşallah daha geniş bilgiyle açıklama yapılacaktır. Çok şükür ciddi yaralı arkadaşımız yok. İlimizde huzur ve güven ortamının sağlanması için tüm arkadaşlarımızın gayretleriyle çalışmaları sürdürüyoruz."

Valilikten yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"16/12/2022 günü saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapılmıştır. Zırhlı Polis Minibüsü içerisinde bulunan (9) kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili (2) kişi gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kısa süre sonra Diyarbakır Valiliğinden yapılan yeni açıklamayla yaralananlardan 7'sinin taburcu olduğunu bildirildi. Görevlendirilen cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla ilgili 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı ve gözaltı sayısının 5'e yükseldiği belirtildi.