“Cumhur İttifakına” Darbeyi Bahçeli Önledi
25 Ekim 2018

“Cumhur İttifakına” Darbeyi Bahçeli Önledi

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik araştırma önergesinin görüşülmesine dair grup önerisi CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmesinin ardından, Meclis salt çoğunluğunu kaybetme darbesi ile karşı karşıya kalan AKP’nin yardımına Bahçeli yetişti. Bu müdahale, AKP ve MHP’nin arasındaki ittifakın, süresiz stratejik bir işbirliği olduğunu yeniden kanıtlamış oldu.

MHP Lideri Bahçeli, Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldı.

Bu önerge MHP'de krize yol açtı. Bahçeli, yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını fakat Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini grup toplantısında açıklamıştı.

Görevden almanın gerekçesi olarak kulislerde konuşulan, MHP'nin bugün İYİ Parti'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerisinin gündeme alınmasıyla ilgili oylamada, "evet oyu" kullanması . Önergenin görüşmelerinde, Genel Kurul'da MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta vardı. Bahçeli'nin bu nedenle Usta'yı görevden aldığı bildirildi.

Gelişmenin ardından, MHP'nin diğer Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Kurul görüşmelerine katıldı. Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağı ifade edildi.

Meclis'te önerge üzerine yapılan sonraki oylama reddedildi. Oylama AK Parti’nin red ve MHP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.