Çocuk İstismarı İddialarını Fırsat Bilip, İslam’ın Temiz Şeriatı’na Saldırdılar
08 Aralık 2022

Çocuk İstismarı İddialarını Fırsat Bilip, İslam’ın Temiz Şeriatı’na Saldırdılar

Köklü Değişim Medya

Hiranur Vakfı ile ilgili ortaya atılan çocuk istismarı iddialarını fırsata çeviren bir grup İslam düşmanı, temiz şeriatına dil uzattı.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında İslam düşmanları henüz kanıtlanmamış bir iddia üzerinden İslam’a “Kahrolsun Şeriat” sloganlarıyla dil uzattılar.

İslam’ın 6 yaşındaki bir çocuğu evlendirmeye ruhsat vermediğinden bile haberi olmayan cahil grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Aile İddiaları Yalanladı

Birgün gazetesinin otaya attığı iddia sosyal medyada hızla yayılırken aile iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in oğlu ve iki kızının yer aldığı videoda kardeşler, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve sosyal medyada paylaşılan 6 yaşında gelinlikle çekilmiş resmin hafızlığa başlaması nedeniyle stüdyoda çektirdiklerini ifade etti.

Bekar olan 19 ve 21 yaşlarındaki iki kız kardeşin de aynı şekilde küçük yaşta stüdyoda fotoğraf çektirdiklerini ve evli olmadıklarını ifade ettiler. Ayrıca düğün fotoğrafı da sosyal medyada yayımlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Açıklama

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” iddiasıyla açılan davaya müdahil olduğu bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan 'H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı' yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

**Hiranur Vakfı’ndan Açıklama **

Birgün Gazetesi tarafından gündeme getirilen haberle ilgili Hiranur Vakfı'ndan da önceki gün bir açıklama yapılmıştı.

Açıklamada "mahkemelere intikal etmiş konuyla ilgili kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır" denildi.

İddianamede yer alan suçlamaların dava sonuçlanmadan "sadece iddiadan ibaret olduğu" belirtilen açıklamada, vakıf yönetiminin dava sürecini yakından takip ettiği ifade edildi.

Oluşturulan kamuoyuna paralel açıklamalarda bulunan siyasi partiler de mahkeme sürecinde ve ispatlanmamış bir iddiayı sanki olmuş gibi lanetlediler.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Çocukların İstismarını Lanetliyoruz

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur. Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olmuştur" ifadelerini kullandı.

Mahmut Kar: "Kahrolsun Laiklilk"

İslam'ı ve şeriatını hedef alan saldırılar hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, şöyle dedi:

“Kemalist medyanın, çocuk istismarı haberi laiklere "kahrolsun şeriat" sloganı attırıyor. Aile haberi yalanlamasına rağmen bunu yaptılar. Laik sistemin bir asırdır nice çocukları, nice zihinleri kirlettiği apaçık ortadayken neden "kahrolsun laiklik" diyemiyoruz? Kahrolsun laiklik!”

Her türlü sapkınlık ve haramların yaşanması için özgürlük kapsamına alan laik demokratik nizamın toplumu ne hale getirdiğini görmek istemeyen ve nizamı uygulanmadığı halde İslam’ı hedef alanların bu tip olayları fırsata çevirdiği ve provoke ettiği biliniyor.

Oysa laik demokratik nizamın uygulandığı dünyada her gün binlerce kadın ve çocuk cinsel tacize uğruyor ve öldürülüyor. Kadınlar para ile alınıp satılıyor ve bu utanç verici ticaret devletler tarafından vergilendiriliyor. Sapkınlıklar önce sözde “bilim” tarafından hastalık olarak nitelendirilip masumlaştırılıyor. Daha sonra ise laik demokratik nizam tarafından korumaya alınıp, legalleştiriliyor. Daha önce “eş-cinselliği” hastalık kılıfına sokan laik nizam ve emrindeki “bilim” bugün çocuk istismarını pedofili diye isimlendirip hastalık gibi göstererek masumiyet kazandırmaya ve legal hale getirmeye çalışıyor.

İslam nizamının kaldırıldığı ve laik demokratik nizamın uygulandığı yüzyıl içinde toplumda süregelen ahlaki çöküntü hızla devam ediyor. Batı’dan Doğu’ya ihraç edilen ahlaksız kültür ile dünya kültürel emperyalizmin pençesinde ve nesiller yöneticilerin gözünün önünde ifsat ediliyor.