CHP Kazanmadı, AK Parti Kaybetti!
03 Nisan 2024

CHP Kazanmadı, AK Parti Kaybetti!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu'nun 02 Nisan 2024 Salı günü gerçekleştirdiği "Gündem Değerlendirme" toplantısında 31 Mart yerel seçimleri ve sonuçları ele alındı. Toplantıda ayrıca Yahudi varlığı “İsrail’in” Gazze’de ABD himayesinde devam eden katliamları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, her seçim döneminde olduğu gibi bayağılığın, şuursuzluğun, siyasi menfaat kavgalarının zirveye çıktığı bir sürecin yaşandığını, geçen yıl Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 6 Şubat depreminin üzerinin örtüldüğünü, 31 Mart yerel seçimlerinde ise Gazze’de yaşanan soykırımın gündemden düşürülmeye çalışıldığını söyledi.

Konuşmasına seçim sonuçlarını değerlendirerek devam eden Kar, “İktidar ağır bir yara aldı bu yerel seçimlerde, muhalefet partisi olan CHP kazanmadı seçimleri 22 yıldır iktidarda olan Ak Parti kaybetti… Sandığın içinden ne çıktı biliyor musunuz? İktidara tepki çıktı. Sadece iktidara değil tabi ki iktidar nezdinde bu düzene tepki çıktı sandıktan. Mazlumu ezip zalimi koruyan bu adaletsiz düzene tepki çıktı sandıktan, fakirin hakkını gözetmeyen zengini ve sermayeyi daha çok besleyen bu kapitalist düzene tepki çıktı sandıktan. Halkı hor ve hakir gören kibir abidesi siyasilere, güç sarhoşluğu yaşayan liderlere, lüks ve konforlu alanlarından işçinin, emeklinin ve yoksulun halini görmeyen liderlere sandıktan tepki çıktı. İsrafı, savurganlığı ve şatafatı itibardan sayan yine rantın, menfaatin ve paranın kölesi olan zihniyete bir tepki çıktı sandıktan…” ifadelerini kullandı.

“Filistin’e ihanet edenlere sandıktan tepki çıktı”

Mahmut Kar, Anadolu insanına rağmen Batılı değerleri önceleyen ve halkın İslami hassasiyetini hiçe sayan kimliksiz siyasete sandıktan tepki çıktığını da ekleyerek şöyle devam etti: “En önemlisi Gazze ölüyorken, Gazze topyekûn yok ediliyorken, Gazze halkı soykırıma uğruyorken miting meydanlarında Ankara misket oynayan çapsızlara, şarkıcılarla miting meydanında düet yapan duyarsızlara tepki çıktı sandıktan. Neredeyse 6 aydır Gazze’de taş üstünde taş bırakmayan, hastaneleri, ibadethaneleri, sığınma alanlarını, yardım çadırlarını bombalayan, 40 bin ton bomba ile 40 bin Müslüman’ı katleden vahşi hayvanlarla, “İsrail” ile ticareti devam ettirip Filistin’e ve Müslümanlara ihanet edenlere sandıktan tepki çıktı."

“Bütün bu anlattıklarımdan sonra ortaya çıkan tablo şunu gösteriyor:” şeklinde konuşan Kar, seçimde halkın verdiği mesajı ise şöyle yorumladı: “Halk iktidara şöyle demiş: “Siz hakkı ve hukuku gözetmezseniz, adaletten yüz çevirirseniz, fakiri değil zengini korursanız, işçiyi emekliyi yüz üstü bırakırsanız, rantın ve menfaatin peşinde koşarsanız ben de gerekeni yaparım. Siz Gazze’ye duyarsız kalırsanız, Gazze için adım atmazsanız üstüne üslük durdurun şu ticareti dememize rağmen katiller ile ticareti devam ettirirseniz, biz de size hesabını sandıkta sorarız. Siz Gazzeli çocukların hayatını değil, şirketlerin parasını karını düşünürseniz biz de sizi koltuktan düşürürüz.”

“Demokrasiden Müslümanlara hiçbir fayda gelmez”

Konuşmasının sonunda demokratik seçimlerden Müslümanlara hiçbir fayda gelmediğini ve bundan sonrada gelmeyeceğini hatırlatan Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, CHP zihniyetinin kazanmasına da değinerek şunları söyledi: “Şimdi CHP zihniyeti belediyeleri aldı onlar yönetecek, onlar daha kötü yönetecekler bunu biliyoruz. Şimdiden bazı yerlerde İslam ve Müslümanlarla hesaplaşma naraları atmaya da başlamışlar. Onlara bir tek sözümüz var; “Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Biz İslam ve Hilafet düşmanı zihniyetiniz ile geçen 100 yılda mücadele ettik bundan sonra da mücadele ederiz. Sizin İslam ve Müslümanlara düşmanlığınız bizim imanımızı kuvvetlendirmekten başka bir şeye yaramaz. Bu topraklar 900 yıl İslam ile sulanmış, İslam ile boyanmış topraklardır. 100 yıllık kayıp bir asır yaşadık evet ama gelecek yüz yıl İslam’ın yüzyılı olacaktır. 100 yıl önce kaldırılan Hilafet bu topraklarda yeniden kurulacaktır inşaAllah...”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.