Can Dündar Yalanlarla İçindeki Kini Kusuyor
26 Haziran 2019

Can Dündar Yalanlarla İçindeki Kini Kusuyor

Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

Can Dündar, Twitter hesabından, aylar önce Takunya adlı hesaptan sosyal medyada dolaşıma sokulmuş yalan bir haberi kullanarak, alaycı bir tavırla mültecilere nihayetinde İslam’a ve Müslümanlara olan kinini kustu.

Sığındığı Almanya’dan akıl hocalığı yaptığı Kemalist güruhu Twitter hesabından yönlendirmeye devam eden Dündar, yalan haberler paylaşıp topluma kin ve nefret pompalamaya devam ediyor.

Suriyeli mültecilerin, ellerine aldıkları sözde Türkçe ve İngilizce dövizlerde Afganlıları Türkiye’de istemediklerini belirten fotoğrafın montaj olduğunu Teyit.org’dan Gülin Çavuş uzun bir süre önce ortaya çıkarmış olmasına ve gerçek fotoğrafın paylaşıma sokulmasına rağmen, montajlı fotoğraf üzerinden aşağılayıcı bir dille mülteci düşmanlığına devam etti.

Hakikat böyleyken, hakkında açılan davalar yüzünden Türkiye’den kaçarak Almanya’ya sığınan Can Dündar’ın, Suriye’de fosfor ve varil bombalarından kurtulmak için Müslümanların Türkiye’ye sığınmalarını alaycı bir bakışla “son giren kapıyı kapatsın” diye üstüne yorum yaptığı montajlı fotoğrafı paylaşması içindeki kinin nasıl gözünü kör ettiğini belgeledi.

Suriye’de olan zulmü, katliamı görmezden gelip, bir de zorba Esed’e olan sempatileri gerçeklerle olan bağlarını tamamen kopartmış bu menfaatçi güruh, her olayda ve her sıkıntıda “Suriyeliler” diye başlayan cümlelerle zehirlerini topluma bulaştırmayı başardı. İnsanların acılarını görmezden gelip var olan ekonomik krizi de Suriyeli Müslümanların üstüne yıkıp seçim propagandası olarak kullanmaları, insanlık namına tüm değerlerini yitirmişlerin fotoğrafı olarak önümüzde duruyor.

Montajlanan fotoğrafı tüm uyarılara rağmen kaldırmayan Dündar, yalanla inandırmanın ya da o yalandan gelecek menfaatin peşine düşmüş olması, maskenin altındaki çirkinliği ortaya koyuyor.