"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

“Ey Yunanistan Kapılarını Aç”
09 Mart 2020Ajanslar

“Ey Yunanistan Kapılarını Aç”

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan yönetimine çağrıda bulanarak, Avrupa'ya gitmek için Türkiye sınırında bekleyen göçmenlere kapıların açılmasını isteyen bir çağrıda bulundu. AB’nin taahhüt ettiği maddi yardımları göndermemesi üzerine Türkiye, sınır kapılarını açarak Avrupa ile sürdürdüğü siyasi çekişmede sığınmacıları koz olarak kullanmaya başlamıştı. Yunan sınırında sıkışıp kalan ve barbar Yunan’ın türlü işkence ve saldırılarına maruz kalan Müslümanların durumu objektiflere yansımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a çağrıda bulunarak, Türkiye ile olan sınır kapılarının açılmasını ve burada bekleyen göçmenlerin Avrupa'ya geçişine izin verilmesini istedi. İstanbul'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Erdoğan, "Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmayacak. Sende gelip geçecek Avrupa'nın bir başka ülkesine gidecek. Yunanistan sana sesleniyorum sen de kapılarını aç, ki açtılar, gitsinler Avrupa’nın diğer ülkelerine" çağrısında bulundu.

Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafında da bekleyen bir buçuk milyon kişi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib ile ilgili imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından bu kişilerin kendi ülkesinde kalacağını temenni ettiğini söyledi.

Merkel Çocuk Göçmenleri İstiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve koalisyon ortakları gece yaptıkları toplantıda göçmen krizi ile ilgili Yunanistan'a yardım etmek adına adalarda bulunan reşit olmayan yaştaki göçmenleri ülkeye kabul etme kararı aldı.

Bilindiği üzere ilk Avrupa’ya göç krizi yaşandığında binlerce çocuk AB ülkelerinde kaybolmuştu. Hala bulunamayan çocukların organ naklinde kullanıldığına dair kuvvetli şüpheler olduğu gazeteciler tarafından dile getirilmişti.

Erdoğan’dan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Konuşmasında 8 Mart Kadınlar Günü'ne de yer ayıran Erdoğan, kadını insan değil meta alarak gören ve sadece cinsiyetinden dolayı zulmeden hiçbir toplumun geleceğinin aydınlık olamayacağını ifade etti. Türkiye'de hükümetin kadın haklarını korumak ve ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmak için birçok düzenlemeyi hayata geçirdiğini söyleyen Erdoğan, "Kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 27,9'dan yüzde 34,9'a toplam istihdamdaki kadın oranı yüzde 25,3'ten yüzde 28,8'e yükselmiştir. İnşallah milletimizi kadınıyla erkeğiyle bir bütün olarak 'Büyük ve Güçlü Türkiye' hedefimize ulaştıracağız" açıklamasında bulundu.