Bursa’daki Hizb-ut Tahrir Davasında Tüm Sanıklara Beraat
17 Ekim 2024

Bursa’daki Hizb-ut Tahrir Davasında Tüm Sanıklara Beraat

Köklü Değişim Medya

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 21 sanıklı Hizb-ut Tahrir davasında, mahkeme heyeti yargılanan tüm sanıklar lehinde beraat kararı verdi.

“FETÖ” olarak adlandırılan paralel devlet yapılanmasının aktif olduğu 2014 yılında “FETÖ”cü savcılar ve emniyet mensuplarınca yapılan operasyonlar sonucunda açılan davanın dünkü oturumunda, Cumhuriyet savcısı, tüm sanıklar için ceza isterken mahkeme heyeti, “sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri yönünde her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı ve maddi delilin bulunmadığı ve bu itibarla suçu işledikleri sabit olmadığına” dolayısıyla “Hizb-ut Tahrir’in Türkiye Cumhuriyeti'ndeki kanunlar kapsamında terör örgütü sayılamayacağına” dair değerlendirme yapılarak beraat kararı verdi.

1953 yılında kurulan ve dünya çapında fikrî ve siyasi çalışmalar yürüten Hizb-ut Tahrir’in, emniyet ve MİT raporlarına göre de “cebir ve şiddet” olayına karışmadığı biliniyor. Zaman zaman “siyasi” yargılama süreçleriyle bu tip davalar açılıyor ve hapis cezaları veriliyor.

Râşidî Hilafet Devleti’nin yeniden ikame edilmesi için dünya çapında fikrî ve siyasi çalışma yürüten Hizb-ut Tahrir, kolluk kuvvetleri ve bazı alt mahkemeler tarafından zulme maruz bırakılıyor ve toplumla kaynaşmasının önüne geçmek için hukuksuz gözaltı ve tutuklama kararları veriliyor.

Anayasa Mahkemesi’nin defalarca "terör örgütü olarak yargılanamayacağına dair hak ihlali kararları"na rağmen bazı yerel mahkemeler tarafından bu zulüm ısrarla sürdürülüyor.