Bayancuk’a Hukuksuzluk Aynen Devam
26 Haziran 2020

Bayancuk’a Hukuksuzluk Aynen Devam

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kamuoyunda Ebu Hanzala olarak da bilinen Halis Bayancuk davasında Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 yıldır süren hukuksuzluğu aynen devam ettirerek tutukluluk kararını bozmadı.

3 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Halis Bayancuk’un Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında tutukluluğun devamına ve gelecek duruşmanın 18 Eylül’de yapılmasına karar verildi.

Önceki duruşmada Bayncuk’a tahliye kararı verildikten sonra sosyal medyada başlatılan kampanya sonrası aynı gün tekrar tutuklanmasına karar veren mahkeme ciddi şekilde eleştirilmişti.

Bayancuk savunmasında gayrı İslami mevcut düzeni eleştirirken, ayrıca mahkeme heyetine paralel bir heyet olduğunu ve kararın siyasi olduğunu şu sözlerle beyan etti:

Daha sonra o güne dair belgeler ortaya çıkınca resim netleşti. Sakarya haricinde bir duruşmanın da Mecliste yapıldığını anlamış olduk. Başkanlığını HDP’li Meral Danış Beştaş, üyelerini CHP’li Özgür Özel ve AKP’li Özlem Zengin’in oluşturduğu paralel bir duruşma yapılmış aynı gün, aynı saatlerde

Yaşanan hukuksuzluğu pagan toplumların adetine benzeten Bayancuk şöyle devam etti: “Pagan/Putperest toplumlar helvadan put yapar, ona tapar, acıkınca da elleriyle yaptıkları ilahları afiyetle yerlerdi. Meclis yasa yapıyor-ki bu ilahlık iddiasıdır; yalnızca İlah yasa yapabilir- söz konusu muvahhidler olunca yasayı afiyetle yiyor

Halis Bayancuk’un sonraki duruşması yaklaşık 3 ay sonra 18 Eylül’de yapılacak.